MARQUETING DE CONTINGUTS

Empreses Andorra | Ofertes Andorra | Esdeveniments Andorra | Anuncis Andorra | Empreses

OPINIÓ PERSONAL: Covid-19: ja tenim aquí un món que no ens esperàvem ni en l’àmbit personal, ni a escala social, ni empresarialment o econòmicament.

6 minutos de lectura
OPINIÓ PERSONAL: Covid-19: ja tenim aquí un món que no ens esperàvem ni en l'àmbit personal, ni a escala social, ni empresarialment o econòmicament.

Covid-19: ja tenim aquí un món que no ens esperàvem ni en l’àmbit personal, ni a escala social, ni empresarialment o econòmicament.

Hem d’evitar polèmiques absurdes i debats en un moment en què no serveixen de res, però hem de poder discutir amb rigor i serietat l’aplicació de mesures que poden alterar la nostra manera de viure fins a extrems que no hauríem arribat a imaginar mai.

Haurem de prescindir o limitar la privacitat en benefici de la nostra societat i el nostre futur.

Ara bé en l’àmbit empresarial, en una economia capitalista com la nostra, les empreses són la base de la riquesa i el futur de la societat, mantenir els llocs de treball i el màxim d’empreses possibles en tots els sectors és prioritari.

Bé, el prioritari ara, és salvar vides, però estic pensant en els pròxims mesos, després de la bona feina feta per al món sanitari, cossos especials, i totes les empreses que han permès que les llars disposin d’aliments i el mínim necessari com els supermercats o els importadors d’aliments que han fet que una crisi com aquesta sigui més lleugera, gràcies a la nostra organització i a les noves tecnologies.

No és una guerra com diuen molts, sinó un canvi de paradigma, és una revolució mai vista.

I la pregunta és: ¿Com podem treballar o com haurem de treballar per aconseguir tirar les nostres empreses endavant?, ¿Que podem fer per sortir d’aquest forat?

Fa anys que parlem molt de màrqueting en línia, de xarxes socials, de treball en línia, han sortit empreses de màrqueting en línia com bolets… tothom entén de xarxes socials, tothom té un cosí o un amic expert en Màrqueting, però molts d’aquests treballen en la seva feina habitual i fora d’hores són dissenyadors, experts en màrqueting o formadors amb coneixements mínims o inexistents, assegurant la captació de nous clients o l’increment de vendes i facturació.  (Això ningú ho pot garantir i menys gent que sap dissenyar però desconeix com vendre o com arribar al consumidor amb una estratègia de venda directa, agressiva però honesta i respectuosa amb el consumidor, en aquest moment no hem de vendre res que no necessiti el nostre consumidor i això és realment complicat)

En un futur pròxim post-COVID-19, ningú i jo tampoc, podem garantir un increment de vendes però el que sí que crec que falta o és necessari econòmicament, crear una estratègia de venda directa noble i honrada, no vendré res que no sigui útil o necessari, però sí que hem de començar a pensar en el treball des de casa o la venda per telèfon, la venda en línia o el bon màrqueting de continguts… és a dir generar continguts interessants per als nostres potencials clients… informar amb honestedat al consumidor dels avantatges de contractar els serveis o de comprar els productes de les nostres empreses.

És evident que s’han d’aplanar les organitzacions i eliminar «caps» i reduir costos inútils, despeses innecessàries o acabar amb les reunions interminables, i també fer desaparèixer els horaris interminables.. la gent necessita temps per ells i les seves famílies.

Per tot això és fonamental reforçar la força de vendes de les nostres empreses i convertir a tots els col·laboradors i empleats de la nostra empresa en venedors i prescriptors, com han fet els hospitals el d’Andorra i els de tot Europa…

El món sanitari ha sigut un exemple de la bona feina i a més ben feta, tot l’equip ha treballat amb l’objectiu clar d’aconseguir salvar el màxim de vides, des de la persona que neteja la unitat de cures intensives a la direcció dels hospitals, tots han anat a una i han tingut un únic objectiu: «La millor atenció al Client o malalt i la consecució dels millors objectius possibles, com és salvar totes les vides possibles».

Ara o d’aquí a poc temps quan aquests magnífics professionals, sense demanar res a canvi i jugant-se la seva vida cada dia amb la finalitat de salvar el màxim de vides possibles ho hagin aconseguit. ¿Que hem de fer els altres o que haurem de fer? A més de #Quedarnosacasa…. Crec que tothom i els que ens dirigeixen estan treballant en el bon camí en l’àmbit global… però un camí realment molt difícil.

Tots els altres hem o haurem de treballar, després de la bona feina de cossos especials, sanitaris, transportistes, dependents, dirigents, etc…. A nosaltres ens toca salvar la nostra economia, la personal i la del nostre petit País.

Andorra sense cap dubte és un dels països que se’n sortirà més ràpidament, gràcies al seu poble, als seus empresaris, als seus treballadors, als seus polítics i al seu Govern.

Andorra serà un exemple per al món (El futur dirà si tinc raó o no) i això que diem en Espanyol: «No hay mal que por bien no venga», aquest virus el Covid-19 ha posat Andorra al mapa del Món com mai haguéssim imaginat, sense aquest «virus» maleït.

I no en tinc cap de dubte, si el Govern d’Andorra i el seu Consell General aconsegueix tot el que han planificat… segurament en pocs mesos, els hi farem un homenatge merescut.

Si Andorra aconsegueix ser un País segur i no els i tremola la mà, la gent, els turistes vindran a passejar i comprar.

Evidentment França i Espanya també han d’aconseguir ser països segurs. Però la gent farà un altre cop cua per venir… perquè haurem de fer controls a la duana, potser no serà aquest estiu, a l’hivern no ho tinc clar… però Andorra recuperarà la seva economia i la millorarà. Ara bé en el món del màrqueting turístic tindrem una competència molt agressiva i uns preus molt baixos. Però el turista cercarà llocs pròxims i segurs on anar de vacances a relaxar-se uns dies.

No en tinc cap dubte i no sóc optimista… només sóc realista, fa molts dies que analitzo la situació, valoro la bona feina feta, i així sincerament ho crec.

Tenim bons treballadors, tenim uns bons polítics i uns empresaris exemplars, únics, lluitadors i innovadors. 

Andorra fa més de 700 anys que sempre ha sortit de totes les crisis i ha anat endavant millorant sempre. Tenim una natura única amb un paisatges singulars, i molt ben cuidada. Tenim Parcs com el de Sorteny amb flora i fauna endèmica, carreteres i alçades ideals per a tota classe d’esportistes amb uns Banders exemplars per la seva bona feina i control… una natura que a més amb aquest descans i parada de l’econòmica haurà millorat, tenim un aire pur com enlloc, una història única al Món, unes increïbles esglésies romàniques, un patrimoni cultural fabulós, uns bons hotels molt ben preparats, bones botigues i bons restaurant amb una cuina cada vegada millor.

Andorra se situarà al mapa d’Europa com a líder i exemple de la feina ben feta. Ara bé, potser hauríem d’aprofitar per millorar la qualitat de l’oferta i convertir aquesta CRISI en una OPORTUNITAT i convertir-nos en la Suïssa dels Pirineus on tothom hagi de visitar-nos una, dues o més vegades a l’any perquè l’oferta del nostre País serà la millor i a més la gent tindrà por d’anar amb creuers i amb avions, per això serem els més pròxims per uns 100.000.000 de persones … I només en necessitem 10.000.000 de visitants. Els mesos vinents ho veurem o ¿No?.

Podeu enviar les vostres opinions al Correu mk.europa@gmail.com . 

OPINIÓ PERSONAL: Covid-19: ja tenim aquí un món que no ens esperàvem ni en l'àmbit personal, ni a escala social, ni empresarialment o econòmicament.