MARQUETING DE CONTINGUTS

Empreses Andorra | Ofertes Andorra | Esdeveniments Andorra | Anuncis Andorra | Empreses

SEO posicionament natural a Google tendència SEO 2021 com potenciar el vostre lloc web a Google

6 minutos de lectura

SEO posicionament natural a Google tendència SEO 2021 com potenciar el vostre lloc web a Google

En els darrers anys, gràcies a l’aparició d’eines informàtiques, tecnològiques i digitals, el món digital ha estat en constant evolució. Tots els professionals de la web més importants han d’adaptar-se constantment al canvi i reajustar la seva estratègia per aprofitar al màxim els nombrosos avantatges que ofereix el SEO. El 2021 serà l’any del canvi, especialment amb la nova actualització d’algoritmes, Google Page Experience Update …

En aquest article, descobrim totes les noves tendències de SEO per al 2021, així com les accions a implementar per millorar i potenciar el SEO del vostre lloc web.

CLASSIFICACIÓ DEL SERPS: COM FUNCIONA GOOGLE? 

Per a qualsevol persona que tingui un lloc web o un bloc, la referència natural aporta molts avantatges: augmentar la vostra visibilitat al web, atraure trànsit dirigit i regular al vostre lloc web, augmentar el percentatge de clics, el percentatge de conversions, etc.

Llavors, com funciona Google? En quins elements / dades classificarà un lloc web als SERP? (Search Engine Results Page o en espanyol pàgina de resultats del cercador)

Els criteris de classificació de Google són nombrosos i evolucionen constantment, fins al punt que de vegades pot ser difícil veure-ho clarament. Actualment, els experts en SEO en comptabilitzen ni més ni menys que 200.

Tot i que els conceptes bàsics del SEO continuen sense canvis (enllaços de xarxa i màrqueting de contingut), alguns criteris semblen inclinar la balança i influir més en la classificació d’un lloc web als motors de cerca.

7 CRITERIS DE SEO PER MILLORAR EL POSICIONAMENT DE LA SEVA WEB

  1. EXPERIÈNCIA DE L’USUARI I ACTUALITZACIÓ VITALS WEB CORE

El 2021, l’experiència d’usuari UX serà un criteri clau de SEO per a Google. A més d’atraure usuaris d’Internet i satisfer les seves necessitats, haureu d’oferir-los una “experiència” positiva i qualitativa que els faci tornar a visitar el vostre lloc web.

A partir d’ara, l’estratègia que s’haurà d’implementar haurà d’orientar més cap a SXO (Search Experience Optimization), en lloc del SEO únicament.

Per fer-ho, Google està integrant l’actualització de Core Web Vitals (senyals web essencials) a la seva estratègia, basada en 3 indicadors nous:

LCP (Largest Contentful Paint) que consisteix a analitzar el temps de càrrega d’una pàgina web;

CLS (Cumulative Layout Shift) que consisteix a mesurar l’estabilitat visual dels elements presents en una pàgina web;

FID (First Input Delay) que analitza la interactivitat d’una pàgina web, segons les accions realitzades per l’usuari.

Tots aquests elements ajuden a millorar certs indicadors essencials per al SEO, com ara el percentatge de rebots, per exemple.

Ho entendreu, Google està fent tot el possible per oferir la millor experiència possible als seus usuaris.

  1. CONTINGUT EDITORIAL QUALITATIU

El contingut és el rei i el 2021 això no canviarà. Fins i tot si el contingut editorial d’un lloc web no és un criteri de SEO per si sol, encara és essencial i Google encara en té afició.

Per augmentar les seves possibilitats d’estar ben posicionat als motors de cerca, el contingut que s’ofereix als lectors ha de ser: únic, rellevant, qualitatiu, amb un alt valor afegit i respondre a una sol·licitud específica sobre un tema ben definit.

Per avaluar la rellevància i la qualitat del contingut, Google utilitza els criteris EAT (Expertise, Authority, Trust).

Confirmeu la vostra experiència;

Demostreu la vostra autoritat;

Demostreu la vostra credibilitat.

L’estratègia d’enllaços amb enllaços d’enllaç també continua sent molt important. Aposteu per la qualitat més que per la quantitat per tal d’augmentar l’autoritat del domini, el flux de confiança i el flux de cites del vostre lloc web, que són indicadors SEO essencials per classificar-los.

  1. OPTIMITZACIÓ DE LA IMATGE

L’optimització d’imatges ha evolucionat considerablement, i aquest és un element molt important a tenir en compte.

Com a primer pas, és aconsellable triar imatges sense drets d’autor (de bancs d’imatges en línia gratuïts), de qualitat professional i rellevants per al contingut de la pàgina.

En segon lloc, per optimitzar les imatges del vostre lloc web, es recomana comprimir-les per reduir-ne el pes. De fet, les imatges d’imatges massa pesades alenteixen el temps de càrrega de les pàgines web i us poden penalitzar. Podeu comprovar aquesta configuració amb eines com GT metrix i utilitzar compressors d’imatges en línia com tinypng.com.

A continuació, assegureu-vos de personalitzar el nom del fitxer (eviteu img157842.jpg i preferiu el format; main-keywords.jpg).

Finalment, introduïu l’etiqueta alt, que fan servir els rastrejadors de Google per les vostres imatges.

  1. OPTIMITZACIÓ MÒBIL

Avui en dia, més del 80% dels usuaris d’Internet utilitzen els seus telèfons intel·ligents per accedir a Internet.

Per tant, el mòbil té una part important del trànsit web i cada propietari ha de garantir que el seu lloc web estigui ben optimitzat per al format mòbil (lloc de disseny sensible) per obtenir una millor classificació a Google («Mobile First»).

Per tant, les pàgines d’un lloc web s’han d’adaptar a la mida de les pantalles, sigui quina sigui l’eina utilitzada (telèfon intel·ligent, tauleta, ordinador portàtil, etc.) perquè els usuaris d’Internet puguin navegar amb tranquil·litat, fluïdesa i perquè la seva experiència sigui positiva.

Consell: comproveu la velocitat de càrrega del vostre lloc web al mòbil. Un usuari que triga massa a carregar-se és un usuari perdut.

  1. CONTINGUT DEL VÍDEO

Gran error no començar el vídeo el 2021. La inserció de contingut de vídeo fins i tot a les entrades del blog o de les pàgines web és una gran estratègia per potenciar el vostre SEO.

A més d’agradar als usuaris d’Internet, el vídeo és un format divertit i interactiu amb un poder de conversió enorme.

Tanmateix, també ha de complir els requisits de l’algorisme de Google i, per tant, s’ha d’optimitzar i proporcionar contingut útil, rellevant i qualitatiu.

  1. SEO LOCAL

El 2021, la tendència continuarà avançant: els usuaris d’Internet que busquen un producte o un servei volen obtenir un resultat ràpidament i les cerques locals permeten satisfer aquesta necessitat.

A més, amb la situació actual que vivim, cada vegada hi ha més persones que volen ajudar les empreses o petites empreses de les seves regions.

Sabíeu que el SEO local representa el 65% de les cerques en línia? Per tant, treballar en SEO local és una estratègia que cal aprofitar, en particular mitjançant la creació d’una fitxa de Google My Business.

Ben optimitzat, us proporciona una major visibilitat als motors de cerca, un augment del trànsit dirigit i qualificat i també us permet demostrar la vostra experiència en el vostre camp d’activitat.

  1. CERCA DE VEU

La cerca per veu està en auge. Des de fa diversos anys, molts usuaris es familiaritzen amb Google Home, Siri o Alexa.

La investigació oral és totalment diferent de l’escriptura. Els usuaris parlen amb naturalitat i fan frases completes i més llargues en lloc d’utilitzar només determinades paraules clau específiques.

El vostre contingut editorial s’ha d’adaptar en conseqüència i, per tant, heu de treballar en el vostre SEO centrant-vos en la cua llarga.

Per exemple, un usuari que realitzi una cerca a Google escriurà les paraules clau «salon coiffure Paris», però oralment s’expressarà de manera diferent i utilitzarà una frase completa: «quin és el millor saló de perruqueria de París ? «. S’anomenen sol·licituds de conversa.

Google torna a intentar simplificar i millorar l’experiència dels seus usuaris, que ja no necessitaran pensar en una paraula clau concreta per satisfer les seves necessitats, ja que els permet realitzar la seva investigació simplement parlant. i lliurement, com si parlessin amb un ésser estimat.

CONCLUSIÓ

El SEO és complex i en constant evolució. És essencial i essencial estar sempre a l’aguait de la informació i les novetats més recents al respecte per reajustar la seva estratègia de SEO i tenir èxit en fer-ho bé. Per al 2021, si de fet hi ha un punt essencial per Recordeu que l’experiència de l’usuari i la qualitat del contingut editorial són el centre de l’estratègia de màrqueting entrant.