MARQUETING DE CONTINGUTS

Empreses Andorra | Ofertes Andorra | Esdeveniments Andorra | Anuncis Andorra | Empreses

Pòquer de gols de l’Andorra a Ponferrada per assegurar la permanència i somniar en gran

8 minutos de lectura
Decàleg per a prevenir els ciberatacs. L'Agència Nacional de Ciberseguretat ha elaborat una dossier per conscienciar a la població sobre els programes maliciosos i els consells per no caure en el parany dels ciberdelinqüents. L’Agència Nacional de Ciberseguretat ha elaborat un dossier per conscienciar la ciutadania sobre els programes maliciosos anomenats “malware”. Els ciberdelinqüents aprofiten aquests atacs per treure diners o informació personal dels afectats i en aquest decàleg es vol donar les eines per tal de no caure en la trampa. El “malware” és el terme genèric que s’utilitza per a qualsevol mena de programari maliciós que ha estat dissenyat per causar danys o aprofitar les vulnerabilitats de la xarxa. Des de l’ANC-AD s’exposa que les dades que els ciberdelinqüents volen extreure fan referència a la informació financera dels afectats, contrasenyes o missatges personals, entre altres. En l’actualitat, existeix un ampli ventall de programari maliciós i cada dia n’apareixen de diferents. Entre aquests, hi ha els virus a través de missatges de correu electrònic i quan s’obren s’infecta el dispositiu. Un altre dels més coneguts és el ransomware. Segons l’Agència Nacional de Ciberseguretat aquest és un dels més rendibles i més populars entre els ciberdelinqüents. Un cop instal·lat xifra els arxius i a continuació s’exigeix el rescat, el qual, diu, no s’ha de pagar mai. Altres malware són els cucs, troians o adware. COM ENS PODEM PROTEGIR? Una de les accions per protegir els nostres dispositius dels atacs d’aquests programes maliciosos és tenir actualitzat en tot moment el sistema operatiu i les aplicacions. Mai s’ha de clicar en finestres emergents i cal limitar el nombre d’aplicacions instal·lades. Tampoc s’ha de prestar el nostre telèfon mòbil i només s’ha de comprar o descarregar programari de confiança.

Encara que no matemàticament, els d’Eder Sarabia ja han lligat tornar a ser equip de Segona, de la Lliga Smartbank, la temporada vinent. De fet, matemàticament tenen opcions, moltes, o com a mínim algunes, per poder entrar al play-off. Potser seria massa premi. Potser sí. Però per joc i ganes no queda. Fins i tot quan el rival t’agafa, t’arrasa o et fot un mastegot (segurament involuntari) com el que ha rebut Carlos en el penal que ha acabat esdevenint l’1-4 definitiu. A Ponferrada, els tricolors han dominat. Molt, moltíssim. Però no han hagut de tocar i tocar com tantes i tantes vegades. Segurament, els de Sarabia han aconseguit un dels triomfs més rotunds jugant de la forma més allunyada al joc que caracteritza l’Andorra. Però tan hi fa. El triomf ha estat clar i convincent. Com els gols que l’han permès. I que haurien pogut ser un, dos o potser fins i tot tres més. I això que Sarabia havia revolucionat en certa manera l’alineació, fent diversos canvis respecte del que havien estat els darrers onze inicials (Marc Vidal, Valle, Almpanis… han jugat d’entrada). La revolució se li ha posat bé. Almenys el resultat final i el joc desplegat així ho indiquen. Sergio Molina engalta el xut que ha suposat el 0 a 1. I és que al primer xut ha arribat el primer gol. Després del clàssic tempteig inicial. D’ensumar-se els uns i els altres, l’esfèrica ha anat a parar a peus de Sergio Molina, que ja va ser protagonista en el gol contra l’Osca, i que ha deixat anar un flagell des de fora de l’àrea que s’ha acabat colant per l’escaire de la porteria defensada per Amir. Golàs. Cinc minuts i el partit es posava de cara per a l’Andorra. A la Ponferradina li ha caigut el gol com una galleda d’aigua gelada. Els tricolors han començat a contemporitzar el joc, més encara del que sol ser normal, davant un adversari noquejat per moments, descol·locat. Bakis ha intentat un xut que ha sortit alt. No ha estat fins més enllà del quart d’hora de joc que els de Juanfran s’han tret una mica la son de les orelles. Una incursió per la dreta de Paris Adot ha portat una mica de perill a l’àrea defensada aquest dissabte per Marc Vidal. El perill ha durat poca estona i ha permès l’Andorra sortir al contraatac. Bundu cavalcava per la dreta amb Bakis al centre amb el canó preparat. Però el de Serra Leone s’ha equivocat i el que semblava que havia de ser una ocasió clara ha perdut força. El perill, però, seguia al tomb de l’àrea local. Una falta a Almpanis quan pràcticament entrava ja al quadrilàter defensiu de la ‘Ponfe’ ha donat l’opció a Molina a fer un dur llançament. Ha fet tremolar El Toralín però la pilota ha acabat en un córner que Rubén Bover ha estat a punt de convertir en gol olímpic. ESLÀLOM GOLEJADOR La possessió era totalment andorrana. I quan al domini de la pilota els d’Eder Sarabia hi han imprès velocitat, el perill, les possibilitats de posar contra les cordes Amir i la porteria de la Ponferradina han estat evidents. Un eslàlom de Bover, pel centre de l’atac andorrà, ha acabat convertint-se en el segon gol. Corria el minut 28 quan després de driblar dos o tres rivals, l’esquerrà mallorquí, en entrar a la mitja lluna, ha deixat anar un xut que gràcies al rebot en l’esquena d’Amo ha acabat besant la xarxa. Era el segons dels tricolors. Bover ha fet el 0-2 xutant des de la mitja lluna. I encara no s’havia refet la Ponferradina de la segona diana forastera que Bakis ha enviat una altra pilota al fons de la porteria del conjunt del Bierzo. La ‘delicatessen’ del davanter turc, però, s’ha quedat sense recompensa. Amir havia fet un mal refús. La pilota ha acabat a peus de Bover que ha cedit a Bakis. El davanter ha fet ballar un parell d’adversaris i ha colat dins la porta un xut en semi vaselina. Llàstima que el jugador de l’Andorra, quan ha rebut del seu company, venia de fora de joc. El tercer no ha pujat al marcador, però el tècnic local ho veia tan cru, tan malament, que una bona estona abans d’arribar al descans ja ha fet dos canvis, tot i l’indignació d’Hugo Vallejo, un dels substituïts. Poc abans dels canvis, Bakis ja havia tornat a posar la por al cos als espectadors locals, desesperats amb el joc del seu equip. Només una targeta al tècnic local i un xut de falta que ha passat per sobre del travesser de la porteria ocupada per Marc Vidal han ‘esquitxat’ la tranquil·litat tricolor en els compassos finals de la primera meitat del partit. SEGONA PART La segona part ha estat a punt d’iniciar-se com la primera. Després d’un intercanvi de cops sense repercussió, Bover, un altre cop Rubén Bover, ha recuperat una pilota en atac a la línia de tres quarts i ha anat avançant fins que a tres o quatre metres de la frontal ha xutat amb la seva esquerra i Amir s’ha hagut d’esforçar de valent per refusar la bimba cap a córner. Encara no s’havien jugat tres minuts del segon temps. Poc després, ha estat Almpanis qui ha portat el perill a la porteria rival. Gairebé la següent acció ha estat la primera en què la Ponferradina ha fet estirar-se de valent Marc Vidal. El porter de l’Andorra ha hagut d’aturar en dos temps un bon xut des de fora de l’àrea i amb la dreta del migcampista local Medina. Semblava que la Ponferradina es volia estirar una mica. Treure’s la son de les orelles. No hi tenia pas res a perdre. No li venia d’un gol, per dir-ho d’alguna manera. Bakis ha fet dos cops el 0-3, però el primer, després de fer ballar Amir -a la foto- ha estat anul·lat per fora de joc. Just quan intentava collar la ‘Ponfe’, l’Andorra ha recuperat una pilota i s’ha llançat a córrer Bundu. Llàstima que li ha sortit uns centímetres per la banda. I sort que en una d’aquelles sortides molt ‘sarabièstiques’, Eder ha agafat el seu jugador quan s’embolicava en una petita tangana. Encara després Adrià Altimira -corria el minut 54 de partit- ha estat víctima d’una duríssima entrada quan ja s’acostava a l’àrea rival. La falta ha estat assenyalada, sí, però Naranjo podia haver vist una targeta que l’àrbitre s’ha estalviat. Sí que l’ha treta un parell de minuts després a Amo, que ha arrasat Bakis. Pel mig, Dani Ojeda ha posat a prova la defensa tricolor. Però, manoi, com l’ha aconseguit aguantar Mika Mármol, defensa clau de l’Andorra. Aquesta acció ha obert la caixa dels trons. Ben entès. El partit s’ha obert del tot. Igual com les entrades de la Ponferradina semblaven cada vegada més dures, els tricolors podien córrer més. Podien aprofundir més. No els calia tocar i tocar. DE LA BATUSSA A MATAR EL PARTIT I dues cavalcades per la dreta de Bundu ben a prop han quedat de poder ser rematades a boca de canó. Si Bakis, Almpanis o qui hagués sigut haguessin aconseguit connectar amb la pilota, el gol era pràcticament segur. Les transicions eren cada vegada més ràpides, però l’Andorra no aconseguia matar el partit. Naranjo ha posat a prova un altre cop Marc Vidal en l’avantsala d’uns minuts de batussa. Derik ha insultat sense contemplacions Hernández Maeso en entendre que l’havia privat d’un córner. La Ponferradina portava molts minuts jugant dur. Enganxant els jugadors de l’Andorra per on fos. Per acabar-ho d’adobar, i al costat d’un dels jutges de banda, han saltat un parell d’ampolles d’aigua. Tot plegat ha portat a parar uns minuts el partit. L’àrbitre ha anat repartint targetes als locals per a desesperació del públic. Però vaja, eren força clares. Àlex Valle ha estat titular i ha jugat un molt bon partit. Sortosament, tot plegat no ha descentrat l’Andorra. Menys encara a Bakis. Era el minut 77 quan el turc ha anat avançant, ha anat avançant i ha deixat anar un obús amb l’esquerra des de la frontal, una línia que l’encanta, per estavellar la pilota a la xarxa. Era el 0-3. Semblava que tot estava fet. I ho estava. Però encara hi havia d’haver més capítols al serial. Amb el partit desbocat del tot, trencat, brut per part de la Ponferradina fins i tot, una centrada des de l’esquerra ha estat perfectament remada amb el cap per Espiau convertint l’1-3. No faltava massa per al final, però no s’hi valia a badar. Eder Sarabia que havia mogut la banqueta just abans del tram d’altercats i ja quan el matx s’estava enlletgint, ha acabat de retocar l’equip, que jugava amb un més, a vuit minuts del final del temps reglamentari. Justament, un dels nous incorporats al terreny de joc, el davanter Carlos Martínez, anava a rematar de cap quan s’ha trobat un cop de puny involuntari però passat de voltes del porter local. Amir ha vist la targeta groga. I com que el cop de cap no ha acabat a dins, l’àrbitre ha xiulat penal. Carlos mateix s’ha encarregat de transformar el quart des dels onze metres. Si hi havia algun neguit, al minut 86 tot estava dat i beneït. Però Germán Valera o Héctor Hevel encara haurien pogut perforar algun cop més el marc de la ‘Ponfe’. El festival era complert. Llàstima que el partit s’havia trencat de mala manera. Triomf per lligar la permanència i per posar en marxa un somni, el de poder-se situar entre aquells que jugaran el play-off. Festival al Toralín. Victòria clara. Mármol desfà una jugada de perill de la Ponferradina. FITXA TÈCNICA PONFERRADINA (1): Amir, Paris Adot, Amo, Sofian, Castellano (Moi Delgado, min. 66), Medina (Sabit, min. 66), Erik Morán (Kelechi, min. 37), Ojeda (Naim, min. 82), Derik, Espiau, Hugo Vallejo (Naranjo, min. 37). FC ANDORRA (4): Marc Vidal, Altimira, Mika Mármol, Vilanova, Àlex Valle (Morer, min. 82), Molina (Iván Gil, min 82), Aguado, Bover (Hevel, min. 69), Bundu (Germán Valera, min. 69), Almpanis, Bakis (Carlos Martínez, min. 82). Àrbitre: Hernández Maeso (Extremadura). Auxiliars: Romano García, González Narváez, Ruiz Álvarez, Areces Franco i Fuentes Molina Gols: 0-1 min. 5: Sergio Molina. 0-2 min. 28: Rubén Bover. 0-3 min. 77: Bakis. 1-3 min. 79: Espiau. 1-4 min. 86: Carlos Martínez (penal) Targetes: Paris Adot (groga, min. 20) / Espiau (groga, min. 24) / Ojeda (groga, min. 43) / Amo (groga, min. 58) / Juanfran García (groga., min 71) / Naranjo (groga, min. 73) / Amir (groga, min. 86) / Derik (vermella, min. 68) / Estadi: El Toralín