MARQUETING DE CONTINGUTS

Empreses Andorra | Ofertes Andorra | Esdeveniments Andorra | Anuncis Andorra | Empreses

Per entendre com funciona el posicionament SEO, primer has de comprendre com Google decideix quins llocs WEB mostrar en les primeres posicions en el seu cercador

5 minutos de lectura

Per entendre com funciona el posicionament SEO, primer has de comprendre com Google decideix quins llocs WEB mostrar en les primeres posicions en el seu cercador. Doncs bé, ho fa a través d’algoritmes que es dediquen a rastrejar tot el web, estudiant les variables que posicionen o no les diferents pàgines. En aquest sentit, li explicarem per a què serveix el posicionament SEO per al teu negoci i els beneficis que una bona estratègia de posicionament et pot aportar.

Avui dia, qualsevol empresa amb presència a Internet vol aparèixer en les primeres posicions de GOOGLE, i no és per menys, ja que d’això depèn aconseguir un major nombre de vendes. 

El negoci de les compres en línia ha crescut exponencialment en els últims anys, i, sobretot, després de la pandèmia de coronavirus, quan s’ha convertit en una cosa encara més important tenir presència a Google, que és el cercador més utilitzat pels usuaris.

Aconseguir un bon posicionament SEO no és una tasca senzilla i no és una regla matemàtica que sempre proporcioni el mateix resultat. De fet, segons algunes estimacions, Google canvia les seves regles unes 500 vegades a l’any, i per això resulta molt complicat estar del tot actualitzat.

Per a què serveix el posicionament SEO?

El SEO que és acrònim de -Search Engine Optimization- es pot definir com una estratègia de màrqueting digital l’objectiu és optimitzar les característiques de les pàgines webs per obtenir una millor posició i visibilitat en els principals motors de cerca. 

La majoria dels internautes són usuaris de Google, de manera que l’estratègia SEO es basa a aconseguir un bon posicionament SEO a aquest cercador.

El posicionament SEO també és conegut com a posicionament en cercadors, posicionament orgànic o posicionament web, i no s’ha de confondre, amb el seu altre company de posicionament, el SEM, que a diferència del primer es basa en anuncis pagats per aconseguir una millor posició a les pàgines de resultats. 

Bàsicament, amb el SEO les empreses obtenen una visibilitat a Internet sense una inversió específica. (sí que necessiten una empresa especialitzada) T.+33786568901

Aconseguir un posicionament orgànic en cercadors que sigui de qualitat requereix una bona estratègia de posicionament SEO. D’aquesta manera, s’aconsegueix millorar més la rellevància, la visibilitat i l’autoritat d’una pàgina web. Tot això contribueix al trànsit natural que és capaç d’acollir el domini.

Beneficis: per què és tan important?

Si el teu objectiu és que el teu negoci augmenti les seves vendes i la seva visibilitat en els motors de cerca, et mostrem una sèrie de raons per les quals hauries d’implementar una estratègia de posicionament web per a la teva empresa:

Trànsit objectiu. Gràcies a l’estratègia SEO aconseguiràs augmentar el nombre de visites a la teva pàgina web de persones que estan buscant el teu producte o servei.

Augment de les vendes. Sens dubte, aquesta és una dels principals avantatges que proporciona el posicionament SEO. En rebre més trànsit de visites, aconseguiràs que potencials clients coneguin la teva marca i al final, confiïn en els teus productes.

Posicionament prolongat. Si la teva pàgina web disposa d’un contingut de qualitat i, aquest es correspon amb els serveis que ofereix la teva empresa, aconseguiràs estar entre els primers llocs durant un llarg període de temps. Però, no has d’oblidar-te, de mantenir la teva pàgina web actualitzada constantment, amb textos que aportin valor i credibilitat.

És, sens dubte, una de les millors estratègies de màrqueting digital per posicionar el teu negoci en els cercadors. Per aconseguir-ho, has d’establir un programa de temes interessants, emprar les paraules claus, tenir difusió a les xarxes socials, entre altres tàctiques. Tot això es pot aconseguir a cost 0, (Bé cost de l’empresa que et faci el posicionament natural) si es tenen els coneixements necessaris. 

Però, per aconseguir el resultat desitjat, és imprescindible saber com utilitzar-lo, per això, en la majoria de les ocasions, el més recomanable és recórrer a empreses de posicionament SEO. Elles seran els qui s’encarreguin de què el nostre lloc web aparegui a la primera pàgina de GOOGLE.

Millora la credibilitat i la confiança dels usuaris. Dur a terme una reeixida estratègia SEO aconseguirà que els teus clients potencials confiïn i creguin en els teus serveis o productes. 

En realitzar diverses cerques a la web i arribar sempre al teu domini, aconseguiràs adquirir notorietat i, per tant, obtindràs més confiança de l’algoritme de Google. Aquest fet es tradueix en un dels punts anteriors, un augment de les vendes, ja que la majoria de les persones confiem en Google, i si la teva empresa és tan visible, els consumidors també es fiaran del teu negoci.

Major visibilitat en xarxes socials. Un lloc web amb gran nombre de visites també aconseguirà tenir una gran repercussió en xarxes socials. En l’actualitat, plataformes com Instagram, Facebook, TikTok o Twitter, són grans plataformes de publicitat per a les empreses. Per tant, si una empresa compta amb un bon posicionament SEO, també tindrà èxit en les seves xarxes socials, una altra gran font de vendes.

No es tracta d’una publicitat invasiva. Sens dubte, és un dels punts més avantatjosos del posicionament SEO, ja que a ningú li agrada rebre publicitat que, en molts casos, està mal orientada. Això no succeeix amb el SEO, ja que una persona quan arriba al lloc web és perquè prèviament ha buscat la paraula clau o “keyword” al cercador. Això vol dir que ja ha mostrat interès pel servei o producte que s’ofereix a la pàgina web.

A més, si el contingut que ofereixes, com ja hem comentat és de qualitat, tornarà a consultar el teu lloc web. Aquest fet repercutirà positivament en el teu objectiu d’arribar a les primeres posicions en els motors de cerca.

Tot i que realitzar pràctiques dirigides a millorar el posicionament SEO puguin portar-te a millorar la teva visibilitat, guanyar clics, etcètera. 

Hi ha un altre tipus de tasques que necessiten d’un equip de professionals que tenen l’experiència suficient com per gestionar estratègies de SEO enfocades a posicionar-se en els primers llocs dels cercadors, d’aquí la importància de comptar amb una agència SEO com «Référencement web Ariège» per al teu negoci. T.+33786568901.