MARQUETING DE CONTINGUTS

Empreses Andorra | Ofertes Andorra | Esdeveniments Andorra | Anuncis Andorra | Empreses

La carn és saludable. Al contrari del que diuen algunes creences populars, el consum de carn és molt important en la nostra dieta

4 minutos de lectura
La carn és saludable. Al contrari del que diuen algunes creences populars, el consum de carn és molt important en la nostra dieta, perquè ens aporta nutrients essencials per al correcte funcionament del nostre organisme

La carn és saludable. Al contrari del que diuen algunes creences populars, el consum de carn és molt important en la nostra dieta, perquè ens aporta nutrients essencials per al correcte funcionament del nostre organisme.

La virtut, com sempre, està en la moderació. A Central de Carnes, volem recalcar la importància de portar una dieta variada i equilibrada. Així doncs, la clau per estar sans es basa a alternar el consum de carn amb el de vegetals, fruites, llegums, cereals, peix i lactis.

Acomiada’t de les dietes extremes: t’expliquem com combinar la carn en la teva dieta de la manera més saludable.

Per què necessitem la carn en la nostra dieta?

La carn és una font molt important en la nostra dieta, perquè és rica en proteïnes i ens aporta els micronutrients necessaris que no trobem en altres aliments (o, de trobar-los, tenen una presència molt menor).

Per aquest motiu, la carn és un aliment d’un alt nivell biològic: es tracta d’una proteïna completa, que conté tots els aminoàcids essencials per al nostre organisme.

Destaquen els següents nutrients en la carn:

 

Ferro

Seleni

Àcid fòlic

Vitamina A

Vitamina B12

A més, la carn vermella és ideal per combatre o prevenir l’anèmia.

 

Com preparar la carn perquè sigui més saludable?

Quan es tracta de cuinar carn o altres proteïnes, sempre és millor que apostis per coccions saludables, com la planxa i el forn, abans que fregir o arrebossar (opcions molt olioses i, per tant, adequades només per a ocasions puntuals i no com a norma general).

Un altre tema que ens sol preocupar és el greix de la carn: no obstant això, el consum de greixos també és fonamental, perquè ens aporten energia i àcids grassos necessaris per al correcte desenvolupament dels nostres teixits, el cervell i la visió.

No obstant això, si vols reduir el consum de greixos, et recomanem que no el retiris fins després del cuinat de la carn, perquè la seva presència ens ajudarà a “mantecar” millor la paella, però sí que pots separar-la abans de menjar-la

Finalment, els talls magres són menys grassos, així que haurien de tenir més presència en la dieta. És el cas de talls de carn com el filet, el llom i l’agulla.

Amb quina acompanyar la carn?

Generalment, el problema no està en el fet que mengis una hamburguesa, que per si sola és molt saludable, sinó en com l’acompanyes. Te la menges amb patates fregides i un refresc? O amb verdures al forn i un got d’aigua?

L’ideal és que, en el teu dia a dia, acompanyes la carn de verdures fresques en abundància, així com d’aliments rics en fibra. D’aquesta manera, li estaràs proporcionant al teu cos tots els nutrients que necessita. No obstant això, pots fer excepcions de tant en tant, mentre no les converteixis en la norma.

És important que cada àpat sigui equilibrada. Una bona referència sobre les quantitats que hem de consumir la trobem en el cèlebre plat de Harvard, ideat per experts en nutrició de l’Escola de Salut Pública d’aquesta Universitat. Dividim el plat en quatre parts: vegetals, hidrats, proteïna i fruita.

Un altre truc és omplir el plat de colors diversos, el que ens indicarà que obtindrem diferents tipus de vitamines i minerals.

Com amb tot, no cal obsessionar-nos amb aquestes divisions: si durant el dinar hem ingerit més hidrats i hem descuidat els altres elements, podem centrar-nos en la proteïna i els vegetals per a l’hora del sopar. L’important és que a la fi del dia obtinguem tots els nutrients essencials.

Cada quant es recomana menjar carn a la setmana?

Per estar sans i forts, hem d’alternar el consum de proteïnes amb el d’hidrats i greixos. La virtut està en l’equilibri i en la mesura. Tria sempre carn fresca i de qualitat, com la que trobaràs a la botiga en línia de Cort Selecte.

Els experts recomanen consumir entre 3 i 4 racions de carn per setmana, alternant carns blanques i vermelles, però donant prioritat als talls més magres.

Recorda que la carn és una proteïna completa, és a dir, que ens aporta els 9 aminoàcids essencials que el nostre cos no produeix: per això és tan important incloure la carn en la dieta.

Recomanacions per a portar un estil de vida saludable menjant de tot

Per estar sans, el millor és fugir de les dietes extremes i menjar variat. Aquestes són algunes de les nostres recomanacions per millorar els teus hàbits alimentaris sense haver de començar una dieta estricta (amb la seva possible i indesitjat efecte rebot):

 

Consumeix menys aliments ultra manipulats.

Beu 1,5 litres d’aigua al dia.

Elimina de la teva dieta les begudes ensucrades.

Ingereix 5 peces de fruita i verdura diàries.

Aposta per productes de proximitat i de temporada.

Menja 5 vegades al dia per evitar els afartaments.

No esperis a estar excessivament famolenc per menjar.

Menja a poc a poc, mastegant molt.

Modera les racions per no empatxar-te.

Respecte a l’últim punt, els japonesos estableixen la regla confuciana del 80%: has de menjar fins que et quedis ple al 80%, no al 100%. D’aquesta manera, les digestions seran més lleugeres i no cauràs en excessos.

 

Si de totes maneres estàs pensant a començar alguna dieta, et recomanem que consultis primer amb un nutricionista, perquè estudiï el teu cas en particular i establiu unes pautes equilibrades i adequades.

https://www.instagram.com/fernandoblanco.premiumcarnes/