MARQUETING DE CONTINGUTS

Empreses Andorra | Ofertes Andorra | Esdeveniments Andorra | Anuncis Andorra | Empreses


Warning: sprintf(): Too few arguments in /homepages/45/d544954517/htdocs/clickandbuilds/WordPress/MyCMS15/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Es canvia la passarel·la d’accés a l’ascensor del Rec de l’Obac pel seu mal estat

1 minuto de lectura
Decàleg per a prevenir els ciberatacs. L'Agència Nacional de Ciberseguretat ha elaborat una dossier per conscienciar a la població sobre els programes maliciosos i els consells per no caure en el parany dels ciberdelinqüents. L’Agència Nacional de Ciberseguretat ha elaborat un dossier per conscienciar la ciutadania sobre els programes maliciosos anomenats “malware”. Els ciberdelinqüents aprofiten aquests atacs per treure diners o informació personal dels afectats i en aquest decàleg es vol donar les eines per tal de no caure en la trampa. El “malware” és el terme genèric que s’utilitza per a qualsevol mena de programari maliciós que ha estat dissenyat per causar danys o aprofitar les vulnerabilitats de la xarxa. Des de l’ANC-AD s’exposa que les dades que els ciberdelinqüents volen extreure fan referència a la informació financera dels afectats, contrasenyes o missatges personals, entre altres. En l’actualitat, existeix un ampli ventall de programari maliciós i cada dia n’apareixen de diferents. Entre aquests, hi ha els virus a través de missatges de correu electrònic i quan s’obren s’infecta el dispositiu. Un altre dels més coneguts és el ransomware. Segons l’Agència Nacional de Ciberseguretat aquest és un dels més rendibles i més populars entre els ciberdelinqüents. Un cop instal·lat xifra els arxius i a continuació s’exigeix el rescat, el qual, diu, no s’ha de pagar mai. Altres malware són els cucs, troians o adware. COM ENS PODEM PROTEGIR? Una de les accions per protegir els nostres dispositius dels atacs d’aquests programes maliciosos és tenir actualitzat en tot moment el sistema operatiu i les aplicacions. Mai s’ha de clicar en finestres emergents i cal limitar el nombre d’aplicacions instal·lades. Tampoc s’ha de prestar el nostre telèfon mòbil i només s’ha de comprar o descarregar programari de confiança.

La passarel·la d’accés al Rec de l’Obac situat a l’edifici de Jovial, a Andorra la Vella, es troba en mal estat. Per tant, des del comú s’ha previst poder canviar-la i, així, millorar considerablement aquesta zona. El que es farà serà desmuntar la tarima existent, amb l’escaient transport a l’abocador i, posteriorment, s’instal·larà una de nova tecnològica. Aquesta actuació s’ha previst després d’un acte vandàlic que fa espatllar l’ascensor i que ha fet que estigui fora de servei, almenys durant uns dies. Per tant, tenint en compte que no es pot fer servir, s’aprofitarà per fer una actuació més important i canviar aquesta passarel·la. Es farà mitjançant una actuació directa, després de demanar propostes de forma pública. El pressupost màxim que es preveu és de 15.000 euros per als subministraments i serveis i de 24.000 euros en els contractes d’obres.

Más historias

Puede que te hayas perdido