MARQUETING DE CONTINGUTS

Empreses Andorra | Ofertes Andorra | Esdeveniments Andorra | Anuncis Andorra | Empreses

El MoraBanc tira de triples per desencallar un partit que s’havia complicat i obté un triomf vital

3 minutos de lectura
Decàleg per a prevenir els ciberatacs. L'Agència Nacional de Ciberseguretat ha elaborat una dossier per conscienciar a la població sobre els programes maliciosos i els consells per no caure en el parany dels ciberdelinqüents. L’Agència Nacional de Ciberseguretat ha elaborat un dossier per conscienciar la ciutadania sobre els programes maliciosos anomenats “malware”. Els ciberdelinqüents aprofiten aquests atacs per treure diners o informació personal dels afectats i en aquest decàleg es vol donar les eines per tal de no caure en la trampa. El “malware” és el terme genèric que s’utilitza per a qualsevol mena de programari maliciós que ha estat dissenyat per causar danys o aprofitar les vulnerabilitats de la xarxa. Des de l’ANC-AD s’exposa que les dades que els ciberdelinqüents volen extreure fan referència a la informació financera dels afectats, contrasenyes o missatges personals, entre altres. En l’actualitat, existeix un ampli ventall de programari maliciós i cada dia n’apareixen de diferents. Entre aquests, hi ha els virus a través de missatges de correu electrònic i quan s’obren s’infecta el dispositiu. Un altre dels més coneguts és el ransomware. Segons l’Agència Nacional de Ciberseguretat aquest és un dels més rendibles i més populars entre els ciberdelinqüents. Un cop instal·lat xifra els arxius i a continuació s’exigeix el rescat, el qual, diu, no s’ha de pagar mai. Altres malware són els cucs, troians o adware. COM ENS PODEM PROTEGIR? Una de les accions per protegir els nostres dispositius dels atacs d’aquests programes maliciosos és tenir actualitzat en tot moment el sistema operatiu i les aplicacions. Mai s’ha de clicar en finestres emergents i cal limitar el nombre d’aplicacions instal·lades. Tampoc s’ha de prestar el nostre telèfon mòbil i només s’ha de comprar o descarregar programari de confiança.

El MoraBanc pujarà. Però amb patiment com el d’aquest dissabte. Aficionats amb problemes de cor abstenir-se perquè el resultat no amaga les dificultats que han hagut de superar els tricolors per desfer-se d’un rival que els havia derrotat a la primera volta. De tenir una diferència de +19 s’ha passat a +6, tot perquè els homes de Natxo Lezkano s’han encallat amb els 58 punts. El partit ha començat amb molt ritme, encert des de la línia de 6,75 i Dee i Rubio jugadors clau a nivell ofensiu amb cinc i sis punts respectivament (17-17). L’Alacant jugava de tu a tu al MoraBanc aprofitant l’eficàcia de Matulionis (9 punts). Maric es feia l’amo dels rebots, cosa que deixava els alacantins sense segones oportunitats en atac on Matulionis, ben defensat ja no trobava tantes facilitats com al primer quart. Un triple d’Andric donava la màxima diferència als tricolors (29-24). Natxo Lezkano posava dos bases en pista -Rafa Luz i Speight- i Andric anotava un nou triple (8 punts) que obligava l’entrenador visitant a demanar un temps mort per aturar un partit que tenia vuit punts per sota. L’Alacant no trobava la cistella. En set minuts havia fet nomes cinc punts..La màquina tricolor anava a tota velocitat passant del 23-22 al 42-26 en un partit amb poques faltes personals -4 pel MoraBanc en 20 minuts-, i sense pràcticament interrupcions. El MoraBanc, que ha anat de menys a més, se n’anava als vestidos havent agafat les regnes del partit, malgrat un Dos Anjos apagat per culpa del bon marcatge d’Edu Gatell. El partit es reprenia amb un triple d’Andric i Parrado, el seu marcador, sumava la tercera personal, les mateixes que el gironí Edu Gatell en el seu afany per aturar Dos Anjos. En aquest tercer quart s’ha lesionat un dels àrbitres als isquiotibials i el matx ha continuat amb només dos. Els alacantins es posaven en una zona que ha trencat al primer atac Juan Rubio amb un triple mentre els espectadors demanaven que fos escollit com a MVP. El MoraBanc ampliava la diferència (58-39) bàsicament perquè el MoraBanc havia llegit perfectament la zona amb Nacho Llovet, Els minuts ja se li feien molt llargs als visitants. Un dels seus millors jugadors, McDonnell, no havia sortit a la pista i això feia que tinguessin una rotació molt curta, i a més s’estaven carregant de personals. L’Alacant havia perdut la brillantor i l’encert del primer quart encara que al final del tercer quart ha aconseguit un parcial de 0-4 que ha tallat Natxo Lezkano amb un temps mort a falta de 54 segons per al final del període, amb un Micah Speight que ha estat molt desencertat i massa individualista. Això ha penalitzat l’equip que ha passat de dominar de +19 a fer-ho de +12, convidant el MoraBanc a no relaxar-se i als alacantins a creure-hi. Rafa Luz tornava al parquet en el darrer quart per donar un pas definitiu cap a l’ascens. Però tocava patir i més, quan el marcador s’ha ajustat (58-52) amb un 0-6 de sortida. Dee ha talla la mala ratxa i la desconnexió d’un conjunt que havia manat de +19, en un procés semblant al del partit contra l’Almansa. El MoraBanc entrava en bonus quan encara faltaven set minuts per al final (63-54). L’Alacant tornava a la defensa en zona que ha trencat Dee amb un triple des de casa seva que ha anat acompanyada per un robatori de pilota. En els darrers minuts Borg ha assumit la direcció del joc amb més encert que Speight en el seu moment. Un nou triple de Rubio, el cinquè, i un altre d’Andric han posat punt final als dubtes i al patiment (72-59). MORABANC ANDORRA (74): Dee 10, Rafa Luz 6, Rubio 15, Llovet 4, Dos Anjos 7 -equip inicial-, Andric 16, Speight 2, Borg 5, Schreiner i Maric 9. 11 de 15 tirs lliures; 18 de 42 tirs de dos; 9 de 19 triples. 38 rebots, 9 ofensius, 16 faltes personals. HLA ALACANT (59): Matulionis 14, Steinarsson 2, Pedersen 3, Gatell 13, Blaylock 6 -cinc inicial-, Arcos 6, Chapela 3, Coleby 5, Rakocevic i Parrado 7. Parcials: 21-19, 21-9, 16-18 i 16-13. Àrbitres: Lucas, Lizana i Rijo.