MARQUETING DE CONTINGUTS

Empreses Andorra | Ofertes Andorra | Esdeveniments Andorra | Anuncis Andorra | Empreses


Warning: sprintf(): Too few arguments in /homepages/45/d544954517/htdocs/clickandbuilds/WordPress/MyCMS15/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

El col·legi Mare Janer ‘triomfa’ en la setzena edició del Dictat nacional

2 minutos de lectura
Decàleg per a prevenir els ciberatacs. L'Agència Nacional de Ciberseguretat ha elaborat una dossier per conscienciar a la població sobre els programes maliciosos i els consells per no caure en el parany dels ciberdelinqüents. L’Agència Nacional de Ciberseguretat ha elaborat un dossier per conscienciar la ciutadania sobre els programes maliciosos anomenats “malware”. Els ciberdelinqüents aprofiten aquests atacs per treure diners o informació personal dels afectats i en aquest decàleg es vol donar les eines per tal de no caure en la trampa. El “malware” és el terme genèric que s’utilitza per a qualsevol mena de programari maliciós que ha estat dissenyat per causar danys o aprofitar les vulnerabilitats de la xarxa. Des de l’ANC-AD s’exposa que les dades que els ciberdelinqüents volen extreure fan referència a la informació financera dels afectats, contrasenyes o missatges personals, entre altres. En l’actualitat, existeix un ampli ventall de programari maliciós i cada dia n’apareixen de diferents. Entre aquests, hi ha els virus a través de missatges de correu electrònic i quan s’obren s’infecta el dispositiu. Un altre dels més coneguts és el ransomware. Segons l’Agència Nacional de Ciberseguretat aquest és un dels més rendibles i més populars entre els ciberdelinqüents. Un cop instal·lat xifra els arxius i a continuació s’exigeix el rescat, el qual, diu, no s’ha de pagar mai. Altres malware són els cucs, troians o adware. COM ENS PODEM PROTEGIR? Una de les accions per protegir els nostres dispositius dels atacs d’aquests programes maliciosos és tenir actualitzat en tot moment el sistema operatiu i les aplicacions. Mai s’ha de clicar en finestres emergents i cal limitar el nombre d’aplicacions instal·lades. Tampoc s’ha de prestar el nostre telèfon mòbil i només s’ha de comprar o descarregar programari de confiança.

A la darrera fase del setzè Dictat nacional hi han participat els tres millors alumnes de cada classe de tercer i quart de segona ensenyança dels tres sistemes educatius, que es van classificar en la primera fase del concurs, celebrada el mes de febrer passat. La ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva; el cònsol menor d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, i el periodista i presentador de Ràdio i Televisió d’Andorra Oliver Jaén, han lliurat els premis. Participants acreditant-se en accedir a la prova. El primer premi de la categoria A, corresponent a l’alumnat de tercer de segona ensenyança, ha estat per a Nil Romero Segura, del col·legi Mare Janer; Luca S. Cereghini Trifu, de l’Escola Andorrana d’Ordino, ha quedat en segon lloc i Martí Sansa Avilés, del Liceu Comte de Foix, ha guanyat el tercer premi. Pel que fa a la categoria B, amb els de quart de segona ensenyança, el guanyador ha estat Cesc Joval Gallart, del col·legi Mare Janer. El segon premi l’ha obtingut Queralt Garcia Carnaval, Liceu Comte de Foix, mentre que Álvaro Vahíllo Barrio, del Col·legi Sant Ermengol, ha quedat en tercera posició. Els guanyadors del primer premi han estat obsequiats amb un xec de 600 euros; els segons, amb un de 350 euros, i els tercers, amb un de 150 euros. Tots els premiats també han rebut un certificat acreditatiu del seu lloc en la classificació del Dictat. Els alumnes de tercer de segona ensenyança han estat els primers a disputar la prova final, a les 10 del matí, i els de quart ho han fet al tomb de les 11 del matí. En acabar, tots han rebut com a obsequi la novel·la de la qual s’han extret els fragments del dictat: Les ànimes sordes, d’Albert Villaró, que ha assistit a la final per signar-los el llibre i també els ha dedicat unes paraules sobre la importància de la lectura.

Más historias

Puede que te hayas perdido