MARQUETING DE CONTINGUTS

Empreses Andorra | Ofertes Andorra | Esdeveniments Andorra | Anuncis Andorra | Empreses

El cap de Govern, Xavier Espot, va anunciar ahir l’aturada de país

2 minutos de lectura
El cap de Govern, Xavier Espot, va anunciar ahir l’aturada de país. En un discurs –el segon des de l’inici de la crisi pel coronavirus–, el líder de l’Executiu va concretar més mesures urgents que inclouen la paralització d’activitats

El cap de Govern, Xavier Espot, va anunciar ahir l’aturada de país. En un discurs –el segon des de l’inici de la crisi pel coronavirus–, el líder de l’Executiu va concretar més mesures urgents que inclouen la paralització d’activitats que són un dels catalitzadors de l’economia del Principat, com ara el de la construcció i la indústria. A això també s’hi sumarà la interrupció d’altres feines liberals i només es garantiran els serveis mínims més necessaris.

De fet, el marge s’estrenyerà molt més del que ho era fins ara, ja que el cessament d’activitats s’havia enfocat sobretot a evitar aglomeracions de persones en comerços o en locals d’oci i de lleure. A partir de dimecres, en el sentit més estricte de la paraula, no es podrà fer cap feina, excepte les més necessàries, com les de venda d’aliments, les benzineres i les farmàcies. Tot això es va produir en una jornada que va estar marcada també per la polèmica al voltant de l’activitat a la construcció, que no es va aturar inicialment. El Comú d’Escaldes, a través d’una publicació a les xarxes socials diumenge a la nit, va posar l’opció sobre la taula i va fer aflorar, tot i que aquest cop en molt segon pla, el frec a frec entre la coalició de Govern i el PS.

Fa ben pocs dies ens afirmaven que venien temps durs però cada cop les noves mesures agreugen encara més una situació en la qual hem de lluitar plegats.

L’instint interpretatiu pot portar més d’un a pensar que la decisió potser va ser presa després del missatge de la corporació de Rosa Gili, però les formes amb què  el comú escaldenc va transmetre el missatge, que tenia sentit,  no van ser les apropiades. Buscar la picabaralla política no és precisament el millor remei per combatre la malaltia. El que cal és centrar els esforços per contenir la propagació del coronavirus i és necessari que tota la classe política i la societat vagin en la mateixa direcció per avançar plegats a l’hora de combatre la pandèmia. Venen dies durs i delicats per a tots els ciutadans i cal deixar de banda qualsevol rivalitat, sigui quina sigui. Fa ben pocs dies ens afirmaven que venien temps durs però cada cop les noves mesures agreugen encara més una situació en la qual hem de lluitar plegats.

https://www.elperiodic.ad/editorial/77886/la-responsabilitat-dels-politics-i-de-la-societat-per-frenar-el-covid-19