MARQUETING DE CONTINGUTS

Empreses Andorra | Ofertes Andorra | Esdeveniments Andorra | Anuncis Andorra | Empreses

Bakis alimenta el somni del play-off de l’FC Andorra

4 minutos de lectura
Decàleg per a prevenir els ciberatacs. L'Agència Nacional de Ciberseguretat ha elaborat una dossier per conscienciar a la població sobre els programes maliciosos i els consells per no caure en el parany dels ciberdelinqüents. L’Agència Nacional de Ciberseguretat ha elaborat un dossier per conscienciar la ciutadania sobre els programes maliciosos anomenats “malware”. Els ciberdelinqüents aprofiten aquests atacs per treure diners o informació personal dels afectats i en aquest decàleg es vol donar les eines per tal de no caure en la trampa. El “malware” és el terme genèric que s’utilitza per a qualsevol mena de programari maliciós que ha estat dissenyat per causar danys o aprofitar les vulnerabilitats de la xarxa. Des de l’ANC-AD s’exposa que les dades que els ciberdelinqüents volen extreure fan referència a la informació financera dels afectats, contrasenyes o missatges personals, entre altres. En l’actualitat, existeix un ampli ventall de programari maliciós i cada dia n’apareixen de diferents. Entre aquests, hi ha els virus a través de missatges de correu electrònic i quan s’obren s’infecta el dispositiu. Un altre dels més coneguts és el ransomware. Segons l’Agència Nacional de Ciberseguretat aquest és un dels més rendibles i més populars entre els ciberdelinqüents. Un cop instal·lat xifra els arxius i a continuació s’exigeix el rescat, el qual, diu, no s’ha de pagar mai. Altres malware són els cucs, troians o adware. COM ENS PODEM PROTEGIR? Una de les accions per protegir els nostres dispositius dels atacs d’aquests programes maliciosos és tenir actualitzat en tot moment el sistema operatiu i les aplicacions. Mai s’ha de clicar en finestres emergents i cal limitar el nombre d’aplicacions instal·lades. Tampoc s’ha de prestar el nostre telèfon mòbil i només s’ha de comprar o descarregar programari de confiança.

Els primers compassos del partit s’ha vist un Osca amb ganes de buscar la porteria de Raúl Lizoain, que tornava a ser titular 11 partits després. Des de la derrota al camp del Burgos, no formava part de l’onze titular. El primer revés per a ‘Cuco’ Ziganda ha arribat al minut 7. El davanter Kanté es lesionava en una jugada amb Jandro i l’ha hagut de substituir Obeng. El primer avís seriós arribava al minut 9 amb un potent xut des de fora l’àrea de Cristian Salvador que s’ha estavellat a la creueta de Lizoain. A parti d’aquí, l’Andorra ha aconseguit el control de la pilota i han a arribar les ocasions i el gol. Corria el minut 17 quan Sergio Molina etzibava un fort xut des de fora l’àrea que obligava a posar les mans a Andrés Fernández, però el seu refús el caçava Sinan Bakis de cap enviava la pilota al fons de la xarxa. No ha celebrat gaire el seu onzè gol de la temporada en lliga perquè pensava que estava en fora de joc, però el VAR ha donat validesa a la diana. A partir d’aquest moment el partit s’ha animat encara més. Cristian Salvador ha intentat empatar, però el seu xut ha sortit creuat. Al minut 25, Bakis ha enviat la pilota al travesser, però la rematada estava invalidada per fora de joc. Els de Ziganda buscaven l’empat i en el darrer tram del primer temps han insistit a buscar l’àrea contrària. Una bona combinació entre Obeng i Mateu, ha acabat amb una centrada de Salvador i Pastor l’ha enviat a córner. Bakis també ha treballat en tasques defensives per evitar el perill aragonès. El marcador no s’ha tornat a moure al final dels primers 45 minuts amb l’1-0. Bakis rematant al travesser La segona meitat ha començat moguda. Obeng als tres minuts no ha pogut aprofitar una centrada per banda dreta, mentre que en l’acció següent Bundu intentava una centrada que no ha rematat ningú dins l’àrea. Al 56, ho intentava Sergio Molina des de fora, però el seu xut s’estavellava contra un defensor. L’Osca aprofitava una recuperació d’Obeng per arribar a la línia de fons, però la centrada no era vàlida perquè l’esfèrica havia sortit, segons l’assistent. ‘Cuco’ Ziganda ha reaccionat amb l’entada de Soko i de Carillo. Una recuperació de Bakis al, 64 l’ha entregat a Valera que amb una gran cavalcada ha rebut una falta de Sielva a la frontal de l’àrea. Rubén Bover l’ha xutat rassa al pal del porter, però no ha pogut sorprendre a Andrés Fernández. Sarabia movia fitxa amb un doble canvi. Entraven Héctor Hevel i Marc Aguado. Els jugadors de l’FC Andorra celebrant el gol Els dos equips seguien atacant i Héctor Hevel ho intentava des de fora l’àrea, però la seva rematada sortida desviada. Al 73′, l’Andorra l’ha tingut per ampliar diferències. Assistència d’Héctor a Bakis i el seu xut l’ha desviat amb una gran mà Andrés Fernández. Al 78, els aragonesos es quedaven amb un home menys per l’expulsió de Cristian Salvador amb doble targeta groga després d’una falta sobre Germán Valera. La superioritat numèrica l’ha intentat aprofitar l’Andorra mitjançant les botes de Mika Mármol que ho ha intentat amb un gran xut que ha obligat a intervenir a Andrés Fernández. L’Andorra tenia el segon a tocar. Cinc minuts abans del 90′, Carlos Martínez davant d’Andrés Fernández no ha pogut culminar la jugada. Era un atac i gol i Germán ho intentava i tornava a topar-se amb el porter. Minuts bojos, però la victòria s’ha quedat a casa. Tres punts més al sarró que permeten seguir somiant amb el play-off d’ascens i el proper partit serà dissabte vinent al camp de la Ponferradina (16.15 hores). FITXA TÈCNICA Camp: Estadi Nacional. 2030 espectadors. FC ANDORRA (1): Lizoain, Alti, Pastor, Mika Mármol, Pampín, Bover (Héctor Hevel, 67′), Jandro, Molina (Aguado, 67′), Bundu (Jacobo 76′), Valera (Álex Valle, 88′) i Bakis (Carlos Martínez, 76′). OSCA (0): Andrés Fernández, Andrei, Blasco, Pulido, Florian Miguel, Gerard (Carrillo, 57′), Salvador, Sielva (Enzo Lombardo, 78′), Mateu (Soko, 57′), Juan Carlos (Javi Martínez, 78′) i Kanté (Obeng, 7). Àrbitre: Sánchez López (Múrcia). Bakis / Salvador (21′ i 78′), Soko, Sielva, Pulido Gols: 1-0 Bakis (17′).