MARQUETING DE CONTINGUTS

Empreses Andorra | Ofertes Andorra | Esdeveniments Andorra | Anuncis Andorra | Empreses

Què és TikTok i per a què serveix? Com funciona Tiktok? Crea continguts des de zero

6 minutos de lectura
Què és TikTok i per a què serveix? Com funciona Tiktok? Crea continguts des de zero

Què és TikTok i per a què serveix? Com funciona Tiktok? Crea continguts des de zero

La conquesta d’internet per part dels més joves s’ha tornat més audiovisual que mai gràcies a TikTok, les descàrregues de TikTok el 2019 van assolir la xifra de 738 milions i que el dia d’avui té 500 milions d’usuaris. Una xifra que no és intranscendent tot i estar molt lluny dels mil milions d’usuaris d’Instagram o dels gairebé 2.300 milions de Facebook. Però això no va d’usuaris. L’èxit d’TikTok rau en com ha estat capaç d’arribar al públic més jove a través d’un format fresc i de consum ultraràpid.

Què és TikTok i per a què serveix? Com funciona Tiktok? Crea continguts des de zero
Què és TikTok i per a què serveix?
Si ets neòfit, de manera molt resumida podem dir que TikTok ofereix la possibilitat d’elaborar vídeos de 15 segons amb música o diàlegs de sèries, pel·lícules i vídeos virals de manera molt senzilla.
El que va començar a Àsia s’ha convertit en un fenomen global ja disponible en més de 150 països. En part és gràcies al fet que Byte Dance, la creadora de l’app, comprès «musica.ly» que en el seu moment va ser el líder entre les aplicacions d’aquestes característiques en el mercat occidental. La compra no va sortir barata, ja que la empresa emergent va haver de pagar la quantitat de ni més ni menys que 1.000 milions de dòlars. Un unicorn que va consagrar a TikTok en l’àmbit mundial.
Com funciona Tiktok? Crea continguts des de zero
Fer un TikTok no és més complicat que fer una història per Instagram o snapchat. Amb la diferència que ofereix més opcions d’edició, de manera que els usuaris poden donar curs a la imaginació com mai abans.
ABANS DE GRAVAR
Té un ampli banc d’efectes creatius classificats per categoria, simplificant al màxim la cerca.
Encara que l’habitual són els vídeos de 15 segons, permet gravar continguts més llargs, ara en aquest moment (Gener 2021) fins a 1 minut, però això canviarà d’ací a poc temps.
Permet ajustar la velocitat de l’àudio.
Integra la «manera bellesa» i altres…
Posseeix un temporitzador per marcar les pauses en el moment desitjat.
UN COP GRAVAT
Enganxa stickers i emojis.
Inserir text.
Modificar la veu i la imatge amb efectes.
Integrar sons.
Reajustar de la imatge i àudio.
QUAN EL VÍDEO Està A PUNT
Es poden afegir #hashtags i esmentar amics @pep_andorra
Escollir la portada.
Fer-ho disponible per a tots, per als amics o deixar-ho privat.
Permetre duos amb altres usuaris, el que potencia la viralització.
CONTINGUTS PERSONALITZATS
L’app TikTok permet fer cerques i per això són interessants els #hashtags perquè condueixen a vídeos concrets. Després TikTok posiciona els continguts que més agraden a l’usuari.
Hi ha persones que s’han convertit en veritables eminències en l’ús d’aquesta xarxa social que competeix amb Instagram per ser la favorita dels usuaris de menor rang d’edat. Un exemple clar són Twin Melody, bessones de País Basc que sumen més d’11 milions de subscriptors a TikTok. A més, les germanes tenen 1 milió de seguidors a Instagram i 1 milió i mig a YouTube.
Amb tan imponents resultats fins i tot marques més tradicionals, natives de televisió per exemple, intenten fer-se un forat a la xarxa social. Un exemple és el d’El Hormiguero, que està a punt d’arribar als 300.000 seguidors a TikTok després d’haver gestionat durant anys els seus perfils a YouTube, Instagram o Twitter. Sembla que el camí a internet està associat no només a l’audiovisual, sinó també al de multiplataforma.
Les empreses es llancen al màrqueting a través de TikTok, i si no ho fan ho haurian de fer.
Amb continguts d’allò més variats, les marques intenten connectar amb els usuaris de la xarxa social. No hi ha una única forma i si alguna cosa hem après de les xarxes socials aquests anys és, que hi ha un tàndem infal·lible: parlem de tot el contingut que té a veure amb entreteniment i aprenentatge.
Els formats més interessants per integrar TikTok en l’estratègia de màrqueting d’una empresa se centren en:
*Establir un model de negoci basant-nos en la teva marca personal.
*Crear imatges, GIF i vídeos que connectin amb la nostra audiència.
*Col·laboracions amb influencers.
*Hashtag Challenges (proposar a la comunitat que pugi vídeos sota un hashtag que nosaltres hem creat i, per tant, viralitzar-lo).
*Creació de filtres o «branded lenses» propis.
*Promoure esdeveniments, descomptes, festes etc.
*Arribar a noves audiències, amb les quals és més difícil arribar a Facebook o Twitter, però que sí que són molt actives en TikTok.

Quin contingut generen les principals marques en TikTok?
L’aplicació no només és útil per a les grans empreses. És una xarxa social a l’abast de qualsevol empresa que, amb un toc de creativitat, pot captar l’atenció de qualsevol. Com s’aconsegueix?

Influencers. També en aquesta xarxa social són els «reis» de les audiències.
Campanyes publicitàries. Des de gener de 2019, TikTok està testejant amb anuncis personalitzats al feed dels usuaris i presenta formats estàtics a pantalla completa durant cinc segons. De moment les proves s’estan realitzant a la Xina o el Japó, però, com ja va passar en el passat amb Facebook, Twitter o Instagram, no dubtem que s’estendrà en el futur a la resta de Paisos.
També aquí és útil el domini dels hashtags.

Es pot llançar a la xarxa reptes que impliquin la compra d’un producte.
La protecció de dades, el punt feble de TikTok.
A simple vista el que diferencia TikTok de la resta seves xarxes és la seva procedència, ja que la majoria d’elles són nord-americans.
El gegant xinès va haver de pagar una multa de 5,7 milions de dòlars per recopilar dades de menors de tretze anys i el seu ús està prohibit per la Marina dels Estats Units per motius de seguretat.
Dins de les fronteres del seu país d’origen la seva activitat censora tampoc va passar desapercebuda. Els que denunciaven vulneracions dels drets humans al país asiàtic han estat silenciats pels moderadors.
Un tema controvertit, sobretot perquè gran part dels seus usuaris són menors d’edat i es qüestiona l’ús que es fa de les seves dades personals.
TikTok, és en constant actualització de les seves normes d’ús.
Com hem comentat anteriorment, des que la xarxa social va aconseguir la seva màxima esplendor s’ha bolcat en millorar les seves normes de comunitat. L’objectiu d’aquests canvis constants és esdevenir una plataforma més transparent i segura.
Segons la companyia, a partir d’ara es prohibiran les ideologies que incitin a l’odi frenant la difusió de llenguatge i símbols de l’nazisme. També es combatran els possibles continguts feridors contra la comunitat jueva, musulmana i LGTBI.
En aquest mateix comunicat han informat que treballaran per eliminar la informació falsa.
D’altra banda, aquesta xarxa social ha estat titllada de falta de transparència amb els seus algoritmes i tècniques per mostrar contingut o eliminar-lo.

Per això, la companyia ha decidit ser més «legal» amb els seus usuaris fent el procés d’eliminació de contingut més transparent.
A partir d’ara, quan un vídeo hagi de ser retirat per violar les polítiques de TikTok se li comunicarà al creador. És a dir, se li avisarà de quina ha estat la política infringida i se li donarà la possibilitat de recórrer.
L’objectiu d’aquesta nova acció és garantir que les seves Normes de la Comunitat s’apliquen de manera «uniforme i equitativa».
Què et sembla TikTok?

Segons la companyia, a partir d'ara es prohibiran les ideologies que incitin a l'odi frenant la difusió de llenguatge i símbols de l'nazisme. També es combatran els possibles continguts feridors contra la comunitat jueva, musulmana i LGTBI. En aquest mateix comunicat han informat que treballaran per eliminar la informació falsa. D'altra banda, aquesta xarxa social ha estat titllada de falta de transparència amb els seus algoritmes i tècniques per mostrar contingut o eliminar-lo. Per això, la companyia ha decidit ser més «legal» amb els seus usuaris fent el procés d'eliminació de contingut més transparent. A partir d'ara, quan un vídeo hagi de ser retirat per violar les polítiques de TikTok se li comunicarà a el creador. És a dir, se li avisarà de quin ha estat la política infringida i se li donarà la possibilitat de recórrer. L'objectiu d'aquesta nova acció és garantir que els seus Normes de la Comunitat s'apliquen de manera «uniforme i equitativa». Què et sembla TikTok?