MARQUETING DE CONTINGUTS

Empreses Andorra | Ofertes Andorra | Esdeveniments Andorra | Anuncis Andorra | Empreses

Macron destaca l’habilitat d’Andorra d’inventar el futur a Encamp ha mostrat la seva predisposició a millorar les connexions per carretera

3 minutos de lectura

Macron destaca l’habilitat d’Andorra d’inventar el futur a Encamp ha mostrat la seva predisposició a millorar les connexions per carretera

El copríncep francès, Emmanuel Macron, ha donat el tret de sortida a la visita oficial al Principat aquest divendres cap a dos quarts de deu del matí al comú de Canillo. A l’exterior eren moltes les persones que l’esperaven des de minuts abans i que li han donat una calorosa benvinguda. Macron s’ha parat a saludar els ciutadans que s’hi havien apropat, especialment infants. El copríncep ha arribat a Canillo acompanyat per la síndica general, Roser Suñé, i pel cap de Govern, Xavier Espot.

Macron va arribar aquest dijous a la nit a Soldeu, on ha fet nit. A l’hotel on ha pernoctat ja va gaudir d’un sopar amb autoritats i representants del món empresarial.

A l’entrada del comú ha manifestat que està «molt content» de ser a Andorra i ha fet esment a la història compartida entre Andorra i França. Ha parlat de Carlemany i ha demanat que els joves sàpiguen mantenir els llaços històrics. També ha agraït l’acollida que li han donat i ha lloat la feina de la parròquia en matèria turística i esportiva.

Passats deu minuts de les deu del matí ha fet la seva arribada a Encamp, on s’han reproduït les mateixes escenes que a Canillo. El copríncep s’ha aturat a saludar les persones que l’esperaven a la plaça dels Arínsols.

Ja dins del comú ha saludat antics cònsols de la parròquia, que l’esperaven a la sala del consell de comú. El cònsol major, Jordi Torres, li ha agraït la ràpida actuació per al restabliment de les comunicacions entre Andorra i França després de l’esllavissada d’aquesta primavera i ha esmentat la necessitat que sigui modernitzada i ha demanat que «s’accelerin els treballs». Macron ha destacat que per a l’estat francès és «una prioritat» continuar treballant per la millora d’aquesta ruta, per millorar la «fluïdesa i la seguretat». També ha destacat la «capacitat per preservar les tradicions i inventar el futur», que ha dit, és «l’esperit que us caracteritza».

Joan-Enric Vives, el copríncep episcopal, ha arribat, passats set minuts de les 11 hores, a la Casa de la Vall, on l’estava esperant la síndica general, Roser Suñé. Vives romandrà a l’espera de l’arribada del copríncep francès que, pocs minuts més tard, ha arribat a Sant Julià de Lòria per continuar la seva visita a les set parròquies. Macron ha seguit mostrant la seva proximitat amb el poble andorrà i ha saludat als centenars de persones que l’estaven esperant als voltants de l’antiga casa comuna fins a la plaça de la Germandat.

https://www.ara.ad/politica/Macron-inicia-seva-visita-Andorra_0_2306769392.html?utm_medium=social&utm_source=twitter&utm_campaign=ara