MARQUETING DE CONTINGUTS

Empreses Andorra | Ofertes Andorra | Esdeveniments Andorra | Anuncis Andorra | Empreses


Warning: sprintf(): Too few arguments in /homepages/45/d544954517/htdocs/clickandbuilds/WordPress/MyCMS15/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Liberals proposa que hi hagi metges als CAP per evitar els col·lapses a Urgències

1 minuto de lectura
Decàleg per a prevenir els ciberatacs. L'Agència Nacional de Ciberseguretat ha elaborat una dossier per conscienciar a la població sobre els programes maliciosos i els consells per no caure en el parany dels ciberdelinqüents. L’Agència Nacional de Ciberseguretat ha elaborat un dossier per conscienciar la ciutadania sobre els programes maliciosos anomenats “malware”. Els ciberdelinqüents aprofiten aquests atacs per treure diners o informació personal dels afectats i en aquest decàleg es vol donar les eines per tal de no caure en la trampa. El “malware” és el terme genèric que s’utilitza per a qualsevol mena de programari maliciós que ha estat dissenyat per causar danys o aprofitar les vulnerabilitats de la xarxa. Des de l’ANC-AD s’exposa que les dades que els ciberdelinqüents volen extreure fan referència a la informació financera dels afectats, contrasenyes o missatges personals, entre altres. En l’actualitat, existeix un ampli ventall de programari maliciós i cada dia n’apareixen de diferents. Entre aquests, hi ha els virus a través de missatges de correu electrònic i quan s’obren s’infecta el dispositiu. Un altre dels més coneguts és el ransomware. Segons l’Agència Nacional de Ciberseguretat aquest és un dels més rendibles i més populars entre els ciberdelinqüents. Un cop instal·lat xifra els arxius i a continuació s’exigeix el rescat, el qual, diu, no s’ha de pagar mai. Altres malware són els cucs, troians o adware. COM ENS PODEM PROTEGIR? Una de les accions per protegir els nostres dispositius dels atacs d’aquests programes maliciosos és tenir actualitzat en tot moment el sistema operatiu i les aplicacions. Mai s’ha de clicar en finestres emergents i cal limitar el nombre d’aplicacions instal·lades. Tampoc s’ha de prestar el nostre telèfon mòbil i només s’ha de comprar o descarregar programari de confiança.

La presència d’un metge als CAP, permetria segons Cabanes «descongestionar el servei d’Urgències que es podria destinar als pacients que requerissin una atenció més especialitzada. D’aquesta manera, els CAP podrien atendres casos més lleus». Això passaria per la incorporació de metges, l’ampliació dels horaris d’atenció i torns de guàrdia durant els caps de setmana i de forma rotatòria a les parròquies. Cabanes també aposta per l’ampliació de l’hospital «ja que està a una ocupació del 80%» en un terreny adjacent així com la del centre de dia. S’ha mostrat contrari a la creació d’una unitat de radioteràpia afirmant que hi ha molts bons centres a Barcelona i a Tolosa «amb material molt modern». Des de Liberals consideren que cal una millora de la gestió i coordinació entre els diferents nivells assistencials, i el primer que cal és dur a terme «una auditoria de la sanitat pública amb l’objectiu d’optimitzar els recursos i d’implementar les millores necessàries», ha dit. Un cop estigui aquesta auditoria, Cabanes ha explicat que serà el moment per poder reavaluar la inversió en sanitat pública per posar en valor i retribuir òptimament el personal sanitari, renovar i millorar les instal·lacions i adquirir els recursos necessaris.

Más historias

Puede que te hayas perdido