MARQUETING DE CONTINGUTS

Empreses Andorra | Ofertes Andorra | Esdeveniments Andorra | Anuncis Andorra | Empreses

Inter i FC Santa Coloma s’asseguren la presència a Europa

4 minutos de lectura
Decàleg per a prevenir els ciberatacs. L'Agència Nacional de Ciberseguretat ha elaborat una dossier per conscienciar a la població sobre els programes maliciosos i els consells per no caure en el parany dels ciberdelinqüents. L’Agència Nacional de Ciberseguretat ha elaborat un dossier per conscienciar la ciutadania sobre els programes maliciosos anomenats “malware”. Els ciberdelinqüents aprofiten aquests atacs per treure diners o informació personal dels afectats i en aquest decàleg es vol donar les eines per tal de no caure en la trampa. El “malware” és el terme genèric que s’utilitza per a qualsevol mena de programari maliciós que ha estat dissenyat per causar danys o aprofitar les vulnerabilitats de la xarxa. Des de l’ANC-AD s’exposa que les dades que els ciberdelinqüents volen extreure fan referència a la informació financera dels afectats, contrasenyes o missatges personals, entre altres. En l’actualitat, existeix un ampli ventall de programari maliciós i cada dia n’apareixen de diferents. Entre aquests, hi ha els virus a través de missatges de correu electrònic i quan s’obren s’infecta el dispositiu. Un altre dels més coneguts és el ransomware. Segons l’Agència Nacional de Ciberseguretat aquest és un dels més rendibles i més populars entre els ciberdelinqüents. Un cop instal·lat xifra els arxius i a continuació s’exigeix el rescat, el qual, diu, no s’ha de pagar mai. Altres malware són els cucs, troians o adware. COM ENS PODEM PROTEGIR? Una de les accions per protegir els nostres dispositius dels atacs d’aquests programes maliciosos és tenir actualitzat en tot moment el sistema operatiu i les aplicacions. Mai s’ha de clicar en finestres emergents i cal limitar el nombre d’aplicacions instal·lades. Tampoc s’ha de prestar el nostre telèfon mòbil i només s’ha de comprar o descarregar programari de confiança.

El primer partit que ha atorgat presència a Europa ha estat el disputat entre l’Inter i la UE Santa Coloma. Aquest darrer no ha pogut estirar les poquíssimes opcions que ha tingut d’aconseguir el seu passaport a Europa. La derrota ha deixat els de Boris Anton sense aquest objectiu davant un Inter que, amb aquesta victòria, manté el pols pel lideratge amb l’Atlètic. El partit ha començat amb un alt ritme i els primers 10 minuts s’ha pogut veure una ocasió de De la Torre al minut 3 i la rèplica de Faysal al 7, amb remats d’ambdós desviats. El que prometia emocions fortes s’ha convertit en un partit pla i sense ocasions, que ha desencadenat en un empat sense gols al descans. A la represa, l’Inter ha sortit amb més intensitat i ha gaudit d’una rematada de cap de Caballé al minut 50 que ha sortit fora per sobre del travesser. Els dos equips s’han preocupat més de defensar la seva porteria que de fer mal a la contraria, fins que han arribat els últims minuts. Al 82, Monsif Khttar ha tingut una gran ocasió, però després de deixar asseguts a dos rivals, ha xutat massa centrat i Adri ha evitat el gol. La rèplica dels d’Otger Canals ha estat demolidora. En la següent acció, a la sortida d’un córner, Chete ha rematat amb tot a boca de canó per trencar la igualada. Ludo ha pogut empatar en el descompte en una falta, però el seu xut l’ha refusat Adri perquè el vigent campió mantingui les opcions de discutir-li el títol de campió a l’Atlètic. D’altra banda, l’FC Santa Coloma ha afrontat el darrer partit de la jornada 25 sabent que amb un punt anava a Europa. L’equip de Dmitri Chéryshev, però, no han caigut en el parany de jugar defensant l’empat inicial i ja al minut Ibáñez ha hagut de voler per refusar un potentíssim xut de Crespo. Els colomens han seguit dominant la possessió davant un Ordino que gairebé no ha concedit arribades de perill, però Crespo ha trobat un espai a la banda dreta al minut 33 i la seva centrada rasa al primer pal l’ha controlada d’esquenes a dins l’àrea Gila, per acomodar-se la pilota, girar-se, i enviar-la a la xarxa. Amb l’1-0 no ha estat tot dit, perquè al minut 43 Filosa ha trencat el fora de joc, ha encarat un Bejarano que ha sortit de l’àrea a la desesperada, l’ha driblat i el porter colomenc l’ha derribat. Vermella que deixava els colomencs amb un home menys. A la represa, ha arribat el segon gol per als de Chéryshev. Penal comès sobre Kilian Grant que ell mateix ha materialitzat al minut 56. L’Ordino, en superioritat numèrica, ha tingut la pilota i ha posat una marxa més per tractar d’empatar. Poques arribades per al penúltim classificat de la Lliga Multisegur, però alguna molt clara com la d’Izan Maldonado al minut 75, qui ha xutat al cos de Collet després d’una assistència de Rabassó que ha deixat el seu company sol davant el porter. Tindria l’empat al descompte Coro, però el seu xut des del vèrtex de l’àrea no va entrar per l’escaire de miracle i la rèplica dels colomencs va acabar en penal sobre Valadko i que va materialitzar Novoa per signar el definitiu 3-1. La jornada ha començat amb un duel directe per la salvació entre Penya Encarnada d’Andorra i UE Engordany. Dos equips que han arribat en zona de permanència, però a qui no els valia l’empat a cap dels dos. Després d’una primera meitat que ha deixat una oportunitat per cada equip, però amb ningun encert, i un segon temps on el Penya ho ha seguit intentant, el resultat ha estat 0-0. El repartiment de punts no ha deixat a cap dels dos equips del tot satisfet, però els ha apropat una mica més a la permanència. El líder i el cuer també s’han trobat en la 25 jornada de la Lliga Multisegur. L’Atlètic Club Escaldes ha arribat amb la intenció de recuperar els 5 punts de marge que havia perdut dues hores abans, i el Sant Julià, sumar per evitar el descens directe. Fins passada la primera mitja hora, però, no hi ha hagut el primer gol. Ha estat una falta picada per Martí Riverola que buscava el cap de Xavi Puerto. El de Barberà del Vallés ha connectat per enviar la pilota al fons de la xarxa. Abans del descans, la sentència pels de Fede Bessone. Acció ofensiva de l’Atlètic i Rodri, incorporat a l’atac ha resolt per fer el segon. Al final, el líder ha continuat amb els 5 punts d’avantatge i el cuer, a 6 de la salvació i pendent de l’Ordino. [related:galleries:1:{orientation:vertical}]