GUIA COMPLETA DE PLA DE MÀRQUETING PER A RESTAURANTS EL 2023 MÀRQUETING DIGITAL – SOM LÍDERS EN MARKETING PER RESTAURANTS A BARCELONA, SABADELL, TERRASSA I ANDORRA
19 minutos de lecturaGUIA COMPLETA DE PLA DE MÀRQUETING PER A RESTAURANTS EL 2023 – 2024 MÀRQUETING DIGITAL – SOM LÍDERS EN MARKETING PER RESTAURANTS A BARCELONA, SABADELL, TERRASSA I ANDORRA
Aplica tècniques de màrqueting per a restaurants i aconsegueix que el teu restaurant s’enlairi. Et guiem pas a pas des de l’elaboració del Pla de Màrqueting per a restaurants fins a la seva implementació al teu negoci.
ÍNDEX DE CONTINGUTS
Què és el màrqueting per a restaurants?
- Per què és important el màrqueting per a restaurants?
- Com elaborar un pla de màrqueting en línia per a restaurants?
3.1 Pas 1: Identifica el teu públic objectiu.
3.2 Pas 2: Estudia la teva competència.
3.3 Pas 3: Anàlisi de la situació.
3.4 Pas 4: Estableix objectius de màrqueting digital
3.5 Pas 5: Defineix les teves estratègies i canals de distribució.
3.6 Pas 6: Mesura els teus resultats.
- Exemples d’accions i estratègies de màrqueting per a restaurants.
4.1 La carta digital al màrqueting per a restaurants.
4.2 Aprofitar les crisis de reputació en línia a Internet.
4.3 Social Media: estratègia de màrqueting a xarxes socials.
4.4 Pàgina web al màrqueting per a restaurants.
4.5 Blog al màrqueting per a restaurants.
4.6 Email màrqueting per a restaurants.
4.7 Creació de vídeos corporatius i sessions fotogràfiques.
Epíleg
INTRODUCCIÓ
Ets conscient que el món cada cop està més connectat. No surts de casa sense el teu telèfon mòbil, tens almenys un ordinador i, tant a la teva feina com a casa teva, tens connexió a Internet. Però, el teu restaurant està adaptat als mitjans digitals?
Tant se val si acabes d’obrir el teu restaurant o si fa diversos anys que has obert. Si vols treballar el màrqueting per a restaurants, però, no saps per on començar, aquesta guia és per a tu. Agafa paper i llapis o obre un document al teu ordinador i hi anem!
- QUÈ ÉS EL MÀRQUETING PER A RESTAURANTS?
El màrqueting és el conjunt de tècniques i estudis que busquen millorar la comercialització d’un producte. La seva funció és identificar les necessitats dels consumidors per convertir-les en demanda. Per tant, el màrqueting ben aplicat permet augmentar la demanda d’un producte dins el mercat de la manera més eficient tant pel comprador com pel venedor.
En un món altament globalitzat i interconnectat, cal diferenciar dos tipus de màrqueting:
- Màrqueting tradicional o màrqueting offline. Es realitza a través de suports físics, com ara tanques publicitàries, flyers, revistes, degustacions del producte o campanyes de prova.
- Màrqueting digital o màrqueting en línia. S’executa mitjançant els mitjans digitals gràcies a les noves tecnologies. Destaca l’ús de xarxes socials, pàgines web, SEO, butlletí d’informació (email màrqueting), blocs i publicitat a cercadors.
Tots dos tipus de màrqueting són complementaris i fonamentals per assolir els nostres objectius, encara que amb l’auge dels canals digitals sovint les empreses s’obliden de tenir cura del màrqueting fora de línia.
Per al pròxim 2023 es preveu que la majoria de la inversió publicitària de les empreses (més d’un 50%) es destini als formats publicitaris a Internet com a xarxes socials i dispositius mòbils. De fet, els formats publicitaris digitals ja representen la majoria de la inversió en vuit mercats, com ara UK o els EUA.
Ara que ja coneixem els conceptes bàsics, què és el màrqueting per a restaurants? En aquest cas, el màrqueting per a restaurants comprèn totes aquelles accions i estratègies (tant offline com online) aplicades al sector gastronòmic i orientades a:
- Millorar les relacions amb el client.
- Fidelitzar el client.
- Arribar a nous clients.
- Promoure productes.
- Augmentar les vendes.
- Diferenciar i consolidar la nostra marca.
2.PER QUÈ ÉS IMPORTANT EL MÀRQUETING PER A RESTAURANTS?
Poques vegades es parla del màrqueting per a restaurants o màrqueting gastronòmic i del necessari per impulsar l’èxit d’un negoci d’hostaleria.
Moltes són les persones que, motivades pels seus somnis o la tradició familiar, emprenen amb un restaurant sense conèixer a fons el sector. I no ens referim a la manca de coneixements culinaris o de perícia als fogons, sinó al desconeixement de les tècniques de màrqueting en un món en què la imatge i la comunicació són vitals.
Tu que tens un restaurant saps millor que ningú la dedicació que comporta i l’esforç que has tingut (i has de fer) per oferir un producte i servei de qualitat. Però la qualitat ja no és suficient, de res et val tenir un producte i un local meravellós si ningú no ho sap. Aquí entra en joc el màrqueting per a restaurants.
El màrqueting per a restaurants disposa de moltes eines que et permetran comunicar el valor diferencial del teu restaurant als teus potencials clients, beneficiant-te de:
- Augmentar la rendibilitat.
- Aportar valor diferencial a la marca, productes i serveis.
- Ser més competitiu.
- Impulsar la identitat corporativa i la reputació de la marca.
- Millorar la gestió.
A l’era digital cal posar especial atenció al màrqueting en línia treballant adequadament els mitjans digitals. Internet és una finestra oberta a milers d’opcions per als vostres possibles clients. És el boca a boca portat al seu màxim exponent, perquè amb tan sols uns clics poden consultar centenars de ressenyes d’altres usuaris, a més de cercar informació a la web i xarxes socials abans de decantar-se per un restaurant.
Hi ha moltes possibilitats d’aplicar el màrqueting digital per als restaurants: activitat a les xarxes socials, un bon disseny de pàgina web, publicitat SEM o un bloc gastronòmic, per exemple. Desenvolupa un bon Pla de Màrqueting Online pel teu restaurant i no deixis passar l’oportunitat de destacar.
- COM ELABORAR UN PLA DE MÀRQUETING ONLINE PER A RESTAURANTS?
Un Pla de Màrqueting Online és un document escrit on el teu restaurant ha de reflectir els objectius i properes estratègies a seguir en l’àmbit digital. Només cal concretar-hi els propòsits, les estratègies i els plans d’acció que s’han de fer de manera en línia.
Desenvoluparem pas a pas un Pla de Màrqueting Online per a restaurants:
3.1. PAS 1: IDENTIFICA EL TEU PÚBLIC OBJECTIU
El públic objectiu o “target” és el grup de persones que volen i/o necessiten allò que el nostre restaurant els pot oferir.
Pensa en els clients que visiten el teu negoci. Hi ha cap patró d’edat, nacionalitat o poder adquisitiu?
Estudia cap a qui dirigiràs els teus esforços de màrqueting en línia per assegurar-te que no cauen en sac trencat. Tan important és saber què direm com a qui ho direm. Defineix qui són, com són i on són presents.
Pots començar per respondre aquestes qüestions (només les que siguin rellevants pel teu restaurant):
- Quins trets demogràfics els defineixen? (Sexe, edat, estat civil i mida de la llar)
- Quines són les seves particularitats geogràfiques? (Nació, regió, mobilitat, mitjans de transport…)
- Quina personalitat i estil de vida tenen?
- On i com accedeixen a Internet?
- Utilitzen les xarxes socials?
- Quina és la seva experiència informàtica?
Veurem un exemple junts. El públic objectiu de McDonald’s són joves de 14 a 25 anys i pares joves amb un nen petit. De classe mitjana. Busquen un lloc on menjar que sigui entretingut, de servei ràpid i barat. Coneixen i fan servir sovint les noves tecnologies.
Respon amb sinceritat a les preguntes plantejades i tindràs un perfil bàsic del teu públic objectiu. Recorda que el que molt abasta poc estreny, acota-ho el màxim possible i concreta bé. Dedica-li tot el temps que necessitis, ja que aquesta és la base en què se sustentarà la resta del Pla de Màrqueting Online pel teu restaurant.
3.2. PAS 2: ESTUDIA A LA TEVA COMPETÈNCIA.
Una bona manera de saber què s’està fent al sector és estudiar la teva competència més directa. Observa quines accions duen a terme als canals en línia per arribar als clients i afegeix aquesta informació al teu pla de màrqueting per a restaurants.
Selecciona els teus 3 competidors principals i respon aquestes preguntes:
- Utilitzen xarxes socials? Quins? Quin contingut publiquen? Fan servir publicitat de pagament (Social Ads)?
- Tenen un lloc web? Com estan posicionats (apareixen abans o després que tu) als cercadors? Com és el disseny web del restaurant? Es publiciten amb Google Adwords – ADS?
- Tenen sistema de butlletí d’informació? Quin contingut envien? Cada quant ho fan?
- Tenen un bloc? Quins tipus d’articles comparteixen?
Després d’aquesta anàlisi has de tenir molt clar el que fa la teva competència, com ho fa, a quins canals, quines són les seves estratègies de comunicació, les seves debilitats i les seves fortaleses… Aprofita aquestes dades per esprémer al màxim les teves fortaleses i diferenciar-te per sobre de la competència.
3.3. PAS 3: ANÀLISI DE LA SITUACIÓ
Abans de posar en marxa qualsevol estratègia o acció en el pla de màrqueting per a restaurants, determinarem en quin punt està el teu restaurant internament i respecte al mercat.
3.3.1 ANÀLISI INTERNA
Estudia la situació actual del teu restaurant identificant en quin punt es troba i detectant les possibles millores en l’àmbit digital.
- Web. Fas servir un disseny web a mida o una plantilla? S’adapta a diverses pantalles? És fàcil i intuïtiu navegar-hi? Quant de trànsit té? Quines són les pàgines més visitades? Nombre de conversions?
- SEO. Posicionament actual de la web? Està optimitzada per a SEO? Quines paraules clau utilitzes? Indexabilitat? Repassa tots els aspectes a tenir en compte per a SEO.
- Xarxes socials. A quins ets present? Cada quant actualitzes? La teva comunitat és activa? Qui n’és el responsable? Revisa que no comets algun d’aquests 7 errors més comuns a les xarxes socials d’un restaurant.
- Blog. Està actualitzat? Cada quant es publica? Què es publica?
- Email màrqueting. Quants subscriptors tens? Percentatge mitjà d’obertura? Percentatge mitjà de clics?
- Publicitat en línia. Realitzes campanyes de publicitat de pagament (Social Ads i SEM)? Uses Paraules Clau? Quines dades de trànsit i conversió tens?
- Reputació en línia. Què diuen de la teva marca a Internet? Quin percentatge tens de comentaris positius, negatius o neutrals? Tens notorietat al teu sector?
3.3.2 ANÀLISI DAFO
En aquesta anàlisi determinaràs quines són les fortaleses i debilitats del teu restaurant en l’àmbit intern, així com les oportunitats i amenaces a escala externa.
Incloure una bona DAFO al Pla de Màrqueting per a restaurants ens permet aprofitar les oportunitats detectades i estar preparats contra les amenaces.
Les sigles DAFO (o FODA) fan referència a:
- Debilitats punts febles
- Amenaces de l’entorn
- Fortaleses punts forts
- Oportunitats tendències
3.4. PAS 4: ESTABLEIX OBJECTIUS DE MÀRQUETING DIGITAL
Ara que ja saps qui és el teu públic, què fa la competència i quina és la situació interna i externa del teu restaurant, determinarem els objectius del Pla de Màrqueting per a restaurants.
Sense propòsits no pots saber si els teus esforços estan valent la pena. Per això tant els propòsits com la forma d’assolir-los han d’estar ben definits, ja que si no, els teus plans es perdran pels imprevistos del camí.
Però tens clar què és una meta? Si el teu propòsit és augmentar les vendes, els objectius són totes aquelles accions que duràs a terme per aconseguir-ho. És a dir, el propòsit és la fi i els finalitat són els mitjans.
Per establir un propòsit definit podeu seguir el mètode SMART. Aquest acrònim anglès significa “intel·ligent” i es fa servir per recordar les característiques que ha de tenir tot objectiu. Aplicar-ho reporta els beneficis següents per a les empreses:
- Permet prioritzar.
- Millora la planificació.
- Focalitza totes les estratègies a assolir un fi.
- Permet mesurar resultats i corregir errors.
Ara marcarem propòsits aplicant el mètode SMART. Tots els teus objectius han de ser:
- Específics. Què vols obtenir, exactament?
- Mesurables. Pots mesurar-ne l’eficiència?
- “Arribables”. Són raonables les metes?
- Realistes i rendibles. Tens recursos i mitjans per obtenir-los? Et beneficien d’alguna manera?
- Temps limitat. Quan s’ha d’assolir?
Per exemple, “que el meu vídeo promocional sigui compartit a Facebook almenys 20 vegades en els 30 dies vinents”.
No pensis només en vendes. Els teus objectius poden estar orientats a millorar la reputació del teu restaurant, aconseguir seguidors, millorar el servei d’atenció al client, fidelitzar clients…
3.5. PAS 5: DEFINEIX LES TEVES ESTRATÈGIES I CANALS DE DISTRIBUCIÓ
Amb els objectius per escrit establirem quins canals i estratègies utilitzarem per poder complir-los. Hi ha disponible una gran varietat i la seva elecció dependrà dels teus objectius i del teu públic objectiu.
Ja parlem anteriorment de la importància de saber a qui ens dirigim, ara decidirem com ho diem i on. Per exemple, si volgués augmentar el trànsit cap a la meva pàgina web podria utilitzar la publicitat SEM o, si volgués millorar l’atenció al client, podria recórrer a les xarxes socials.
Com ja sabeu, aquest Pla de Màrqueting Digital per a restaurants s’enfoca als mitjans digitals. Els canals digitals més utilitzats segons el seu objectiu són:
- Per donar a conèixer la marca, serveis i / o productes: Xarxes socials, Mobile Màrqueting i Email Màrqueting.
- Generació de vendes: SEO, SEM, Email Màrqueting i Blog.
Ja els tens? Anem al següent pas!
3.6. PAS 6: MESURA ELS TEUS RESULTATS
Diuen que rectificar és de savis i nosaltres no serem menys. Tradueix a números les teves accions per determinar si vas pel bon camí i ajustar l’estratègia que has definit al Pla de Màrqueting per a restaurants.
Igual que mesures quants clients tens cada mes per saber com van els teus comptes, has de mesurar les teves accions als mitjans digitals per saber si estàs complint els objectius que t’havies marcat. El gran avantatge davant dels mitjans tradicionals és que es pot monitorar cada dia cada acció i cada decisió presa.
Compara els resultats dels mesuraments amb els teus objectius almenys una vegada al mes per saber si hi ha alguna cosa que hagis de suprimir, potenciar o revisar. Podràs identificar fàcilment què funciona a la teva estratègia i què no.
Però, com podem mesurar i traduir números? Per això recorrerem als KPI’s (Key Performance Indicator), és a dir, Indicadors Clau d’Acompliment.
Els KPI són una sèrie de mètriques que es fan servir per sintetitzar la informació sobre l’eficàcia de les accions dutes a terme, per tal de poder prendre decisions i determinar quines han estat més efectives (i més productives) a l’hora de complir els objectius.
Els KPI permeten:
- Obtenir informació útil i rellevant.
- Mesurar variables i resultats a partir d’aquesta informació.
- Analitzar la informació i eficàcia de les estratègies.
- Comparar la informació i determinar quines estratègies són més efectives.
- Determinar els punts forts i febles de les estratègies.
- Prendre les decisions encertades sobre la base de dades.
- La dificultat és triar els KPI més rellevants per a cada estratègia i mitjà utilitzat. Els principals KPI en estratègies de màrqueting en línia són:
La dificultat rau a triar els KPI més rellevants per a cada estratègia i mitjà fet servir. Els principals KPI en estratègies de màrqueting en línia són:
- KPI’s de màrqueting en línia per a Xarxes Socials: Nombre de mencions, nombre de seguidors, nombre de comentaris, nombre de compartits i nombre de subscriptors…
- KPI’s de màrqueting en línia per Anàlisi web: Nombre de nous usuaris, percentatge de nous usuaris, nombre de pàgines per sessió i nombre de sessions…
- KPI’s de màrqueting en línia per a SEO: Posició del domini de cara als cercadors, KEYWORDS i el nombre d’elles per les quals els usuaris troben la web, tipus, qualitat i nombre d’enllaços a la nostra web, velocitat de càrrega…
- KPI’s de màrqueting en línia per a Email marketing: Número d’obertures per correu, nombre de clicks per mail, nombre de desubscripcions….
- KPI’s de màrqueting online per a SEM i Social Ads: Ràtio de clicks per anunci, paraules clau, nombre de conversions…
Pots utilitzar eines com Google Search Console i Google Analytics per a les mesures de la teva web, i les mateixes eines estades de Facebook i Instagram per a aquestes xarxes socials.
Veurem un petit exemple de mesurament:
Imagina que empres Facebook a la teva estratègia de Màrqueting. Podries observar a quina hora publiques i la interacció rebuda per establir quins continguts i horaris són els millors per a la teva marca.
Ho tens? Doncs amb això has acabat el teu Pla de Màrqueting per a restaurants! Aplica-ho i estaràs un pas més a prop de l’èxit.
- EXEMPLES D’ACCIONS I ESTRATÈGIES DE MÀRQUETING PER A RESTAURANTS
Un establiment net i bonic, la selecció musical, un bon servei d’atenció al client, un producte de qualitat… Tot això és màrqueting. Els records i experiències que es portin els teus clients a casa després de tractar amb la teva marca és màrqueting per a restaurants.
A continuació veurem alguns exemples de màrqueting per a restaurants que et donaran idees per aplicar al teu restaurant i posar tota la carn a la graella.
4.1. LA CARTA DIGITAL AL MÀRQUETING PER A RESTAURANTS
La major part de les cerques es realitzen a través de dispositius mòbils. Aleshores, per què no tenir una carta digital per a restaurants?
Una carta digital per a restaurants és una eina de màrqueting que potencia la clàssica carta de menú. Permet que qualsevol usuari amb accés a Internet pugui consultar de manera fàcil i còmoda la carta del teu restaurant.
Aprofita les tecnologies i dona-li un aspecte més innovador, no repliques la teva carta clàssica. Inclou fotografies, informació dels plats, valors nutricionals, llista d’al·lergògens, preus, promocions i fins i tot algun vídeo. Integra la carta digital per a restaurants amb les xarxes socials del teu restaurant per generar més visibilitat i interactuar amb els teus seguidors.
Ofereix als teus clients informació útil, completa i actualitzada! Oblida’t d’aquests canvis d’última hora a la carta en paper amb les ratllades i carreres a impremta.
4.2. APROFITAR LES CRISI DE REPUTACIÓ ONLINE A INTERNET
En algun moment hauràs de bregar amb un comentari negatiu d’un usuari, una queixa d’un treballador o una relliscada que hagis comès. És inevitable, sempre hi haurà algú descontent amb el teu restaurant per molt bo que sigui, i ho expressarà per mitjans digitals perquè ho pugui llegir tothom.
Una crisi de reputació mal gestionada pot destruir una marca en segons per molt gran i poderosa que sigui. Aprofiteu aquestes crisis per enfortir la imatge corporativa de l’empresa.
Actua amb honestedat i transparència per guanyar-te el respecte i la confiança dels usuaris malgrat l’error que hagis pogut cometre. Mostra’t humà. La teva empresa està dirigida per persones que no són perfectes i poden cometre errors.
Prepara un Pla d’Actuació davant de crisi que inclogui mesures com ara elaborar un comunicat oficial, respondre de forma personalitzada als usuaris descontents o no alimentar disputes amb aquells que no estiguin disposats a dialogar.
Recorda actuar ràpidament, donar les explicacions pertinents, demanar disculpes i dir com evitaràs que torni a passar en el futur.
4.3. SOCIAL MITJANA: ESTRATÈGIA DE MÀRQUETING A XARXES SOCIALS
Utilitza les xarxes socials com a eina de màrqueting per al teu restaurant. Tria bé a quines xarxes socials ha de ser present, determina quines són les xarxes socials adequades per al teu restaurant. Quan ho tinguis clar, connecta amb el teu públic i crea comunitat al voltant de la teva marca.
Recorda que ningú no vol seguir les xarxes socials d’un restaurant que només mostra publicitat. Els consumidors busquen un valor afegit per seguir la teva marca, posa’t a la pell dels teus usuaris i ofereix-los el que els interessa. A més, els usuaris busquen (i exigeixen):
- Interactivitat. Parlar amb l’empresa i rebre resposta.
- Transparència. Missatges clars i fiables. El restaurant ha de transmetre confiança.
- Immediatesa. Assabentar-se abans que ningú de les notícies i novetats.
- Proximitat. Tracte de “tu a tu” amb l’empresa.
- Viralitat. Contingut interessant per compartir amb els contactes.
- Compartir. Parlar de les experiències, recomanar i conèixer l’opinió d’altres usuaris.
- Beneficis. Tant gratuïts (per exemple, servei d’atenció al client) com econòmics en forma de descomptes, premis, concursos…
Aprofita també la publicitat a les xarxes socials o Social Ads. Aquest tipus de publicitat permet crear campanyes per a un públic molt segmentat a un cost reduït. Cada xarxa social té la seva pròpia plataforma de publicitat (Facebook Ads, Instagram Ads, YouTube Ads…), tria la més adequada per a la campanya que realitzaràs i el teu públic objectiu.
Encara no inclous les xarxes socials al Màrqueting per a restaurants? Treu-los partit!
4.4. PÀGINA WEB AL MÀRQUETING PER A RESTAURANTS
Tenir un lloc web permet que els teus potencials clients puguin informar-se dels teus productes i serveis a qualsevol hora i a qualsevol lloc.
Sense pàgina web el teu restaurant perd una oportunitat de tenir visibilitat a Internet i, amb ella, també els milions d’usuaris que cada dia busquen on menjar des del telèfon mòbil o ordinador. A més, ho estàs posant fàcil a la competència que sí que s’ha adaptat als mitjans digitals i que s’està emportant tots aquests clients.
Ja tens un lloc web per al teu restaurant, però no atrau clients?
Un bon disseny de pàgina web et permetrà tenir un empleat 24 h treballant per a tu cada dia de l’any, ja que contindrà la informació i funcionalitats necessàries perquè un usuari sigui capaç de moure’s de forma autònoma.
Converteix el teu lloc web en una eina de captació de clients de manera passiva. Tingues en compte les 7 coses que no han de faltar a la pàgina web del teu restaurant
Recorda que un mal disseny de pàgina web de restaurant pot ser tan perjudicial com no tenir web, ja que qualsevol percepció negativa que l’usuari tingui de la teva web l’associarà també a la teva marca.
Construeix un lloc web atractiu i comença a captar clients sense haver de moure ni un dit!
4.5. BLOC PER AL MÀRQUETING PER A RESTAURANTS
Un bloc és una eina de màrqueting per a restaurants amb un gran potencial de captació de clients. L’objectiu del bloc és captar usuaris i convertir-los primer en seguidors i després en futurs clients.
Un bloc gastronòmic t’aporta els beneficis següents:
- Et diferencia de la competència mostrant els teus punts forts.
- Dona notorietat a la teva marca al sector.
- Millora el posicionament SEO de la teva web.
- Es complementa perfectament amb les teves xarxes socials.
- Aconsegueixes noves reserves en línia.
T’estaràs preguntant de què parlar al bloc del teu restaurant. Fes-li imaginació, a la gent li agrada veure què passa “darrere les càmeres”. Pots parlar de receptes i trucs. No es tracta de descobrir tots els secrets dels plats estrella, però sí que pots mostrar alguns processos d’elaboració. Explica’ls petits trucs que poden aplicar a casa, per exemple, com triar un peix fresc.
Detalla’ls la història del restaurant. Ve de tradició familiar o ets emprenedor? Conta als teus usuaris per què vas començar en aquest negoci, per què serveixes aquest tipus de menjar o quins són els teus referents culinaris.
Hi ha milers de maneres d’enfocar els articles. Comença a escriure o busca algú que ho faci per tu. No desaprofitis el potencial que té el teu restaurant!
4.6. EMAIL MÀRQUETING PER A RESTAURANTS
L’email màrqueting és una poderosa eina de màrqueting per al teu restaurant que possibilita arribar de manera directa al comensal via correu electrònic per informar-lo de la celebració d’esdeveniments, promocions o de novetats a la carta.
Aprofita la teva pàgina web i / o les xarxes socials per fer-te amb una bona llista de subscriptors. Quan tinguis la llista, envia un email cada cert temps als teus subscriptors, així no s’oblidaran de tu i sempre et tindran com a possibilitat per sortir a dinar.
El teu subscriptor ha de sentir que estar registrat li repercuteix en avantatges exclusius, o es donarà de baixa perquè et percebrà com a correu brossa i s’avorrirà de la teva marca. Per exemple, aprofita les dates especials per enviar descomptes, promocions i fins i tot algun regal.
Fidelitza el teu client amb l’email màrqueting per a restaurants!
4.7. CREACIÓ DE VÍDEOS CORPORATIUS I SESSIONS FOTOGRÀFIQUES
La fotografia i el vídeo són una gran oportunitat per al teu restaurant, en aquest article expliquem com atraure clients amb fotografia gastronòmica de qualitat. Però compte, són una arma de doble tall! Si les fotos que uses estan mal il·luminades, no destaquen els teus plats i en general, es percep mala qualitat, estàs llençant pedres sobre la teulada.
Els usuaris que no hagin visitat el teu local i vegin aquestes fotografies, directament pensaran que el teu local i els teus plats llueixen així i descartaran el teu restaurant. En canvi, si aprofites el potencial dels teus plats i fas una bona sessió de fotografia professional gastronòmica, faràs que els caigui la bava i els vingui de gust visitar el teu restaurant.
El mateix passa amb el vídeo publicitari. Un bon vídeo professional és un reclam per als possibles clients, mentre que un mal vídeo llençarà per terra tot aquest esforç que has posat al teu negoci.
Anem a això, no? Llums, càmera i acció!
EPÍLEG
Gràcies per acompanyar-nos en aquest article sobre el Màrqueting per a restaurants. Esperem que us hagi resultat útil i sobretot, que us animeu a aplicar tot el que heu après.
Explota els punts forts del teu restaurant i diferencia’t de la competència. Converteix Internet en el teu aliat!
Com sabem que per a un hostaler el temps és or, dona-li una ullada als nostres serveis integrals i deixa el màrqueting en mans de professionals. Ens encarreguem de tot, estalviant-te temps de gestions!
SABER MÉS.
Pregunta’ns qualsevol dubte, t’ajudarem encantats! I comparteix si t’ha agradat.
T’ha resultat útil? Ajuda’ns a difondre’l compartint-ho a les teves xarxes.
T.+376 360 387 – T.+33 786 56 89 01info@app-shop.fr
https://marquetingdecontinguts.com/ Algunes de les meves WEBS https://marquetingdecontinguts.com/ https://posicionamientoseosabadell.com/ https://consultoriaseosabadell.com/ Algunes de les meves Xarxes Socials: https://www.linkedin.com/in/seoandorrayseoariege/ 9.700 https://www.tiktok.com/@pep_andorra 23.500 seguidors. https://www.pinterest.com/pepandorra/_created/ 12.900 https://twitter.com/home 2.100 seguidors https://www.tumblr.com/blog/view/guiadecoraciondeandorra 2.000 Foursquare … 1.717 seguidors Vivino… 285 seguidors Swarm… 5.000 seguidors Google Maps 6.900 seguidors. (Google local Business) Google Photos – Maps 90.000.000 de visites. Google Local Guide 10 amb 199.000 punts |