MARQUETING DE CONTINGUTS

Empreses Andorra | Ofertes Andorra | Esdeveniments Andorra | Anuncis Andorra | Empreses


Warning: sprintf(): Too few arguments in /homepages/45/d544954517/htdocs/clickandbuilds/WordPress/MyCMS15/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Denuncien la inacció en un cas d’assetjament escolar al col·legi francès de Ciutat de Valls

2 minutos de lectura
Decàleg per a prevenir els ciberatacs. L'Agència Nacional de Ciberseguretat ha elaborat una dossier per conscienciar a la població sobre els programes maliciosos i els consells per no caure en el parany dels ciberdelinqüents. L’Agència Nacional de Ciberseguretat ha elaborat un dossier per conscienciar la ciutadania sobre els programes maliciosos anomenats “malware”. Els ciberdelinqüents aprofiten aquests atacs per treure diners o informació personal dels afectats i en aquest decàleg es vol donar les eines per tal de no caure en la trampa. El “malware” és el terme genèric que s’utilitza per a qualsevol mena de programari maliciós que ha estat dissenyat per causar danys o aprofitar les vulnerabilitats de la xarxa. Des de l’ANC-AD s’exposa que les dades que els ciberdelinqüents volen extreure fan referència a la informació financera dels afectats, contrasenyes o missatges personals, entre altres. En l’actualitat, existeix un ampli ventall de programari maliciós i cada dia n’apareixen de diferents. Entre aquests, hi ha els virus a través de missatges de correu electrònic i quan s’obren s’infecta el dispositiu. Un altre dels més coneguts és el ransomware. Segons l’Agència Nacional de Ciberseguretat aquest és un dels més rendibles i més populars entre els ciberdelinqüents. Un cop instal·lat xifra els arxius i a continuació s’exigeix el rescat, el qual, diu, no s’ha de pagar mai. Altres malware són els cucs, troians o adware. COM ENS PODEM PROTEGIR? Una de les accions per protegir els nostres dispositius dels atacs d’aquests programes maliciosos és tenir actualitzat en tot moment el sistema operatiu i les aplicacions. Mai s’ha de clicar en finestres emergents i cal limitar el nombre d’aplicacions instal·lades. Tampoc s’ha de prestar el nostre telèfon mòbil i només s’ha de comprar o descarregar programari de confiança.

«La nena ja no vol anar al col·legi», ha explicat aquesta mare, que es mostra especialment dolguda per la situació. Més tenint en compte que s’està donant amb nens de tot just nou anys. «Li trenquen coses, li roben o li agafen l’esmorzar», relata. També pateix insults i, fins i tot, en una ocasió «li van pegar». La mare expressa un temor: «si amb nou anys li fan això, què passarà quan siguin més grans?» Segueix relatant altres fets que ha hagut de patir la seva filla. «Un dia va portar un llibre i li van tornar destrossat», indica. També apunta que «li llancen els tàpers a la brossa». En definitiva, «cada dia ve amb queixes». I això ha anat succeint els dos darrers cursos. I el que més lamenta és que quan ha volgut demanar ajuda als responsables del centre, aquests -segons assegura- no li han fet cap cas. «He parlat amb la mestra i amb la direcció i tot just diuen que són coses de nens», afirma. Una postura ben diferent de la que ella viu a casa. «Van amb maldat», apunta. I és que el ‘bullying’ que pateix la nena, remarca, està afectant-la de forma important. «Té por i angoixa. I ho paga a casa, estant nerviosa i irritable», revela. Malgrat tot, es prefereix, per ara, no contemplar l’opció de canviar d’escola. Ara bé, la seva mare sí que expressa un temor: «si amb nou anys li fan això, què passarà quan siguin més grans?». L’altra queixa ve per la inacció que, al seu entendre, hi ha també des del ministeri d’Educació. Al novembre, es va demanar una reunió per exposar els fets. D’aquesta trobada, es va aixecar acta. De moment, però, no es té constància de cap actuació des del Govern. «Encara estic esperant resposta», afirma. Per tot això, el missatge és clar: «Ens sentim desemparats. Ja no sabem què fer. Ni al col·legi ni al ministeri fan res», ha lamentat, tot posant en relleu que «no s’està aplicant cap protocol antiassetjament».

Más historias

Puede que te hayas perdido