MARQUETING DE CONTINGUTS

Empreses Andorra | Ofertes Andorra | Esdeveniments Andorra | Anuncis Andorra | Empreses

Canals Ministre de Turisme a Andorra destaca que el turisme mundial caurà un 3 %

2 minutos de lectura
Canals destaca que el turisme mundial caurà un 3% La ministra es mostra optimista sobre l’afectació al país perquè “no hi ha transmissió comunitària”

La ministra de Turisme, Verònica Canals, va indicar ahir durant la cloenda de la reunió ministerial de Turisme iberoamericana que aquest any s’espera una davallada en el sector “d’un 2 o un 3 per cent”. Així mateix, va afegir que “L’OMT [Organització Mundial del Turisme] s’ha pronunciat i ha afirmat que a escala mundial hi haurà una caiguda del turisme respecte al creixement d’entre l’1 i el 3 per cent que s’esperava”. Quant a la situació concreta d’Andorra, es va mostrar més optimista al·legant que “aquí no hi ha un problema de transmissió comunitària”. “Fins ara no hem pogut extreure conclusions ni donar una xifra exacta”.
En clau ministerial, va explicar que l’únic país que no va assistir a l’esdeveniment pel Covid-19 va ser Xile “per les seves polítiques restrictives”. En la cloenda de la trobada, que va acollir 17 delegacions dels 22 països iberoamericans, Canals i el secretari general adjunt del Segib, Marcos Pinta Gama, van signar la declaració de la dotzena reunió ministerial sectorial de turisme.
L’objectiu principal era treballar plegats per avançar en el sector, i la ministra andorrana va subratllar que durant els dos dies es van establir 10 línies estratègiques sobre el turisme i el desenvolupament sostenible i les bases de pla de gastronomia i alimentació de cara a l’agenda 2030. Així mateix, es van debatre i consensuar els 12 punts que es van incloure en la declaració i que anaven enfocats en la innovació, la sostenibilitat i la identitat com a valor principal. Tanmateix, es va posar en relleu la importància de formar els professionals i que el turisme comunitari permetrà evitar l’èxode rural.

Tanmateix, es va posar en relleu la importància de formar els professionals i que el turisme comunitari permetrà evitar l’èxode rural.

https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2020/03/11/canals_destaca_que_turisme_mundial_caura_3_158422_1125.html