MARQUETING DE CONTINGUTS

Empreses Andorra | Ofertes Andorra | Esdeveniments Andorra | Anuncis Andorra | Empreses


Warning: sprintf(): Too few arguments in /homepages/45/d544954517/htdocs/clickandbuilds/WordPress/MyCMS15/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

La ministra d’Educació ve de Brussel·les: Esther Rabasa es perfila com a recanvi de Vilarrubla

2 minutos de lectura
Decàleg per a prevenir els ciberatacs. L'Agència Nacional de Ciberseguretat ha elaborat una dossier per conscienciar a la població sobre els programes maliciosos i els consells per no caure en el parany dels ciberdelinqüents. L’Agència Nacional de Ciberseguretat ha elaborat un dossier per conscienciar la ciutadania sobre els programes maliciosos anomenats “malware”. Els ciberdelinqüents aprofiten aquests atacs per treure diners o informació personal dels afectats i en aquest decàleg es vol donar les eines per tal de no caure en la trampa. El “malware” és el terme genèric que s’utilitza per a qualsevol mena de programari maliciós que ha estat dissenyat per causar danys o aprofitar les vulnerabilitats de la xarxa. Des de l’ANC-AD s’exposa que les dades que els ciberdelinqüents volen extreure fan referència a la informació financera dels afectats, contrasenyes o missatges personals, entre altres. En l’actualitat, existeix un ampli ventall de programari maliciós i cada dia n’apareixen de diferents. Entre aquests, hi ha els virus a través de missatges de correu electrònic i quan s’obren s’infecta el dispositiu. Un altre dels més coneguts és el ransomware. Segons l’Agència Nacional de Ciberseguretat aquest és un dels més rendibles i més populars entre els ciberdelinqüents. Un cop instal·lat xifra els arxius i a continuació s’exigeix el rescat, el qual, diu, no s’ha de pagar mai. Altres malware són els cucs, troians o adware. COM ENS PODEM PROTEGIR? Una de les accions per protegir els nostres dispositius dels atacs d’aquests programes maliciosos és tenir actualitzat en tot moment el sistema operatiu i les aplicacions. Mai s’ha de clicar en finestres emergents i cal limitar el nombre d’aplicacions instal·lades. Tampoc s’ha de prestar el nostre telèfon mòbil i només s’ha de comprar o descarregar programari de confiança.

Massanenca, deixaria Brussel·les -a banda de representar Andorra davant la UE també ho ha fet davant el Regne de Bèlgica, el Gran Ducat de Luxemburg i el Regne dels Països Baixos- tancaria el seu periple diplomàtic i, si no hi ha molts canvis, tornaria al Principat per assumir l’única cartera que fins ara no tenia inquilí. Ni tan sols a mode d’aproximació. Ester Rabasa ja hauria pres fins i tot contacte amb altres alts comandaments del ministeri que haurien de constituir el seu nucli dur de treball. [related:articles:1] Així, com a mínim hauria ja intercanviat impressions, entre d’altres, amb Francesca Junyent o Marie Pagès. Aquesta última, responsable de qualitat educativa i inspecció, era una altra de les persones que estaven en una eventual llista de possibles candidates a assumir la cartera que els darrers quatre anys han estat a mans d’Ester Vilarrubla. L’únic nom que havia sonat amb més força fins ara per fer-se càrrec d’educació era l’ordinenca Gemma Riba, que prefereix combinar l’activitat docent (al Lycée en aquest cas) amb la tasca parlamentària, atès que accedirà al Consell General en substitució de Xavier Espot. Esther Rabasa va ocupar la direcció del departament de Formació Professional i Desenvolupament Educatiu entre el 2005 i el 2009. Actualment i des del 2017 era la màxima responsable de la legació diplomàtica andorrana a Brussel·les. Anteriorment, qui es perfil com a ministra d’Educació havia estat ambaixadora extraordinària i plenipotenciària del Principat d’Andorra, representant permanent d’Andorra al Consell d’Europa.

Más historias

Puede que te hayas perdido