MARQUETING DE CONTINGUTS

Empreses Andorra | Ofertes Andorra | Esdeveniments Andorra | Anuncis Andorra | Empreses


Warning: sprintf(): Too few arguments in /homepages/45/d544954517/htdocs/clickandbuilds/WordPress/MyCMS15/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Encamp oferirà als ciutadans formacions per saber fer servir un desfibril·lador

2 minutos de lectura
Decàleg per a prevenir els ciberatacs. L'Agència Nacional de Ciberseguretat ha elaborat una dossier per conscienciar a la població sobre els programes maliciosos i els consells per no caure en el parany dels ciberdelinqüents. L’Agència Nacional de Ciberseguretat ha elaborat un dossier per conscienciar la ciutadania sobre els programes maliciosos anomenats “malware”. Els ciberdelinqüents aprofiten aquests atacs per treure diners o informació personal dels afectats i en aquest decàleg es vol donar les eines per tal de no caure en la trampa. El “malware” és el terme genèric que s’utilitza per a qualsevol mena de programari maliciós que ha estat dissenyat per causar danys o aprofitar les vulnerabilitats de la xarxa. Des de l’ANC-AD s’exposa que les dades que els ciberdelinqüents volen extreure fan referència a la informació financera dels afectats, contrasenyes o missatges personals, entre altres. En l’actualitat, existeix un ampli ventall de programari maliciós i cada dia n’apareixen de diferents. Entre aquests, hi ha els virus a través de missatges de correu electrònic i quan s’obren s’infecta el dispositiu. Un altre dels més coneguts és el ransomware. Segons l’Agència Nacional de Ciberseguretat aquest és un dels més rendibles i més populars entre els ciberdelinqüents. Un cop instal·lat xifra els arxius i a continuació s’exigeix el rescat, el qual, diu, no s’ha de pagar mai. Altres malware són els cucs, troians o adware. COM ENS PODEM PROTEGIR? Una de les accions per protegir els nostres dispositius dels atacs d’aquests programes maliciosos és tenir actualitzat en tot moment el sistema operatiu i les aplicacions. Mai s’ha de clicar en finestres emergents i cal limitar el nombre d’aplicacions instal·lades. Tampoc s’ha de prestar el nostre telèfon mòbil i només s’ha de comprar o descarregar programari de confiança.

Així, la corporació encampadana ha tancat un conveni amb Creu Roja. Durarà quatre anys, amb opció a dos més de pròrroga. Amb un cost de 800 euros mensuals, permetrà desplegar una xarxa de desfibril·ladors a punts clau de la parròquia. És el cas de l’aparcament de Sant Miquel, de la piscina de la Mola, del centre esportiu o de la seu central del comú, entre altres. També hi haurà un en un vehicle dels urbans i dos més al Pas de la Casa. D’aquesta forma, es vol «reduir la distància» que pugui existir entre un lloc on una persona pateixi una dolència cardíaca i aquests aparells. Com ha posat en relleu el director de Creu Roja, Jordi Fernández, és importantíssim poder actuar com més aviat millor. «Els primers minuts salven vides», ha destacat. La instal·lació dels desfibril·ladors és només el primer pas del projecte. Les properes setmanes es preveu fer formacions específiques entre els empleats comunals, i especialment entre aquells que treballen als centres esportius, perquè sàpiguen actuar en una emergència d’aquest tipus. Tant pel que fa a fer massatges cardíacs com a l’hora de fer servir els aparells. De fet, com ha recordat el conseller de Joventut i Esports, Xavi Fernández, per normativa cal tenir aquest curs fet per poder emprar aquestes màquines. El desfribil·lador al vehicle dels urbans. I a final de mes s’obrirà la possibilitat que siguin els mateixos ciutadans de peu de la parròquia els qui facin aquesta formació, de forma totalment gratuïta. Es preveu un primer torn aquest mateix maig i un segon durant la tardor. «Són cursos interessants i que poden ajudar molt», ha manifestat Fernández, acompanyat en l’acte de presentació de la iniciativa pel conseller major, Èric Alguacil. Aquest darrer ha posat en relleu que «estem jugant amb la salut i un infart et pot donar en qualsevol moment». «Tenim clar que mal no fa. Tot el que sigui prevenir i que puguem arribar a temps en un cas d’urgència ajuda», ha indicat el conseller d’Esports. Des del comú s’ha avançat que les inscripcions per aquests cursos es podran fer via la web oficial de la corporació. Des de Creu Roja, Jordi Fernández ha volgut posar en relleu el fet que, justament, aquest dilluns se celebra el dia internacional de l’ONG. També ha recordat que, amb els tretze instal·lats a Encamp i al Pas de la Casa, ja són 179 els desfibril·ladors distribuïts per l’entitat al llarg del país. «Tant de bo puguem dir que Andorra està totalment cardioprotegida», ha indicat.

Más historias

Puede que te hayas perdido